fredag 4 april 2025

inloggad som

ANNONS Innehåll från EKN

…med minskat fokus på telekom

Det nyligen avnoterade konsultbolaget Cybercom, som under förra året köptes ut från börsen av JCE Group tillsammans med Nicolas Hassbjer genom Tequity, rapporterar också om en dålig skånsk konsultmarknad under 2015.

Med neddragningar hos storkunderna Sony Mobile och Ericsson har Malmökontoret, med dryg 200 anställda, fått bredda sig mot andra branscher.

conny-karlsson– Det går mycket bättre för oss nu än under 2015. Generellt ökar behovet av konsulter mer än tillgången. De som har skurits ner har sugits upp av andra branscher. Kompetens inom telekom och digitalisering behövs nu överallt, säger Conny Karlsson, regionchef på Cybercom Öresund.

Bland branscher som nu utgör större andelar finns handel och produktutveckling och Cybercom Öresund siktar på att under det närmaste året växa med 20 till 30 personer.

Även HiQ Skåne har under de senaste åren fått en förändrad kundbild med mindre fokus på telekom. Under våren har kontoret med runt hundra anställda flyttat från Lund till Malmö, för att få större närhet till både Danmark och Malmöföretagen.

– Vi har alltid suttit i Lund och har haft en stor del av våra kunder där. Innan hade vi 90-95 % av våra kunder på Ideon, men det har ändrat sig väldigt mycket. Fördelen med denna region är att kompetensen inom telekomsektorn är väldigt eftertraktad. Har du varit inom telekom kan du jobba var som helst, säger Anna Kleine.

Kvar i Lund finns konsultföretaget Alten, som även de rapporterar att marknadsläget under året har förbättrats.

– Jag tror att alla bolag drabbades av nedskärningarna på Sony, det kände vi också av. Nu under våren har det blivit full fart igen, men det är mindre telekom av uppenbara skäl, säger Sven Andersson, regionchef på Alten i Lund.

Hanna Sigeman

Det nyligen avnoterade konsultbolaget Cybercom, som under förra året köptes ut från börsen av JCE Group tillsammans med Nicolas Hassbjer […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad



  • Rejält tillskott i kassan för el-sparare

    Lundabaserade Emulate Energy stänger sin Serie A-runda och får två nya internationella delägare. Så här stort blev tillskottet och så ska pengarna användas.

  • Helsingborgsprofilens bolag stänger runda

    Helsingborgsbaserade Payzlip med Acke Salem i spetsen stänger en finansieringsrunda ledd av regionala näringslivsprofiler. Rundan blev dock mindre än ursprungligen tänkt. Så här länge räcker pengarna.

  • Advenica rustar för fortsatt lönsamhet

    Cybersäkerhetsbolaget Advenica har börjat året med att få in flertalet miljonorder. I en orolig omvärld ser vd Marie Bengtsson inget som talar emot att tillväxt- och lönsamhetsresan fortsätter.

  • Wallenberg går in i 34-bolag

    Ideonbaserade Nordic Forestry Automation, som Rapidus utsåg till 34:a år 2023, får in ett Wallenbergbolag som ny delägare. Det här ska den nya investeringen räcka till.

  • Additude-grundaren bygger nytt IT-bolag

    Additude-grundaren Jim Roslund är tillbaka i IT-branschen. Med en grupp tidigare Tretton37-medarbetare och deras uppdrag som grund drar han igång ett nytt IT-konsultbolag. Och gissa vad bolaget heter.

  • Säkra kommentarsfält – en lönsam historia?

    Ifrågasätt Media vill återuppliva kommentarsfunktioner på nätet och göra dem trollfria. Nu öppnas en investeringsrunda som ska räcka till svarta siffror.

  • Alteri Care satsar globalt

    Efter satsningen på internationell expansion närmar sig vårdtechbolaget lönsamhet – och ska revolutionera sjukvården i Zimbabwe.

  • Hon tar över rodret på Softhouse

    I fjol tog Stina Åkesson plats i vd-stolen på teknikbolaget Ourliving. Nu kliver hon även in i en vd-roll på ägarbolaget Softhouse. Här berättar den förre AF-borgbossen om ett turbulent fjolår.

  • Eletives sämsta år – 40 procent upp

    Det snabbväxande Malmöbolaget Eletive gjorde sitt hittills sämsta år i fjol. Och då var tillväxten ändå 40 procent. — I år kommer vi att passera 100 miljoner i ARR, säger vd Marcus Wennmo.

  • Tretton37: Kundinformationen till salu

    Efter att Tretton37 gått i konkurs är tillgångarna i bolaget nu till salu. En köpare kan överta varumärket Tretton37, kunddata värt nästan 90 miljoner kronor om året – och telefonnumren till 180 IT-konsulter.