torsdag 9 maj 2024

inloggad som

…med minskat fokus på telekom

Det nyligen avnoterade konsultbolaget Cybercom, som under förra året köptes ut från börsen av JCE Group tillsammans med Nicolas Hassbjer genom Tequity, rapporterar också om en dålig skånsk konsultmarknad under 2015.

Med neddragningar hos storkunderna Sony Mobile och Ericsson har Malmökontoret, med dryg 200 anställda, fått bredda sig mot andra branscher.

conny-karlsson– Det går mycket bättre för oss nu än under 2015. Generellt ökar behovet av konsulter mer än tillgången. De som har skurits ner har sugits upp av andra branscher. Kompetens inom telekom och digitalisering behövs nu överallt, säger Conny Karlsson, regionchef på Cybercom Öresund.

Bland branscher som nu utgör större andelar finns handel och produktutveckling och Cybercom Öresund siktar på att under det närmaste året växa med 20 till 30 personer.

Även HiQ Skåne har under de senaste åren fått en förändrad kundbild med mindre fokus på telekom. Under våren har kontoret med runt hundra anställda flyttat från Lund till Malmö, för att få större närhet till både Danmark och Malmöföretagen.

– Vi har alltid suttit i Lund och har haft en stor del av våra kunder där. Innan hade vi 90-95 % av våra kunder på Ideon, men det har ändrat sig väldigt mycket. Fördelen med denna region är att kompetensen inom telekomsektorn är väldigt eftertraktad. Har du varit inom telekom kan du jobba var som helst, säger Anna Kleine.

Kvar i Lund finns konsultföretaget Alten, som även de rapporterar att marknadsläget under året har förbättrats.

– Jag tror att alla bolag drabbades av nedskärningarna på Sony, det kände vi också av. Nu under våren har det blivit full fart igen, men det är mindre telekom av uppenbara skäl, säger Sven Andersson, regionchef på Alten i Lund.

Hanna Sigeman

Det nyligen avnoterade konsultbolaget Cybercom, som under förra året köptes ut från börsen av JCE Group tillsammans med Nicolas Hassbjer […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon ska rädda Veg of Lund

    Oatly-veteranen Helene Nielsen har tagit över som vd för Veg of Lund med potatisdrycken Dug. Nu är det vinna eller försvinna efter flera år av stigande förluster.

  • Robotar från Lund vill in i e-handeln

    Cognibotics försäljning av robotautomation accelererar. Efter en ökning med över 30 procent flera år i rad har Lundabolaget nu säkrat sitt största kundavtal hittills.

  • Camurus lyfter på rapport

    Lunds läkemedelsstjärna Camurus ökar på sista raden i dagens rapport för årets första kvartal. Samtidigt upprepar det Lundabaserade läkemedelsbolaget sina finansiella utsikter för helåret.