torsdag 2 maj 2024

inloggad som

Småländska rekryterare gör framstöt i Skåne

Malmöbyrån Aspektas grundare och tidigare vd Magnus Dahl är ny extern styrelseordförande för Växjö-baserade Högström & Co, som sysslar med chefsrekrytering. Värvningen är ett led i bolagets etablering i Skåne, som sedan en tid har en adress i Malmö.

Högström & Co har bland andra TV4-gruppen, Kiviks Musteri och Malmöbaserade fönstertillverkaren Inwido i kundlistan men merparten av uppdragen kommer från medelstora företag i Småland och Blekinge, där den nio man starka personalstyrkan är utspridd på tre kontor.

– Vi är ganska färdiga i regionen och har börjat titta på Skåne. Vi omsätter 15 miljoner kronor i dag och har lagt en affärsplan för att dubbla det om 5-6 år. Den tillväxten räknar vi kommer ske nästan enbart i Skåne, säger Mats Högström till Rapidus.

Han äger Högström & Co tillsammans med kompanjonen Håkan Cöster, som under våren flyttat ned till Malmö. De närmaste åren räknar Mats Högström med att anställa ytterligare en handfull vid Malmökontoret.

Magnus Dahl grundade Aspekta 1994 och var fram tills augusti huvudägare i PR-byrån. Sedan årsskiftet arbetar han som styrelseproffs med poster i bland annat HSB Malmös och Lunds djursjukhus styrelser.

Erik Olausson

Malmöbyrån Aspektas grundare och tidigare vd Magnus Dahl är ny extern styrelseordförande för Växjö-baserade Högström & Co, som sysslar med […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad