tisdag 14 maj 2024

inloggad som

FlatFrog spänner musklerna – har tagit in 84 miljoner på ett halvår

Lundaföretaget FlatFrog Laboratories tar in 42 miljoner kronor i ytterligare en nyemission. Bakom investeringen står ägarna Sunstone Capital, riskkapitalkoncernen Finvus och grundaren Christer Fåhraeus. Det är den andra kapitalinjektionen på drygt ett halvår, som sammanlagt tillfört bolaget 84 miljoner kronor.

Sedan drygt ett år tillbaka finns FlatFrogs 23-tum stora tryckkänsliga skärm ute på marknaden, distribuerade genom en nordamerikansk PC-tillverkare. De större skärmarna upp till 82 tum säljs via partner runt om i världen. Tekniken bakom skärmarna baseras på att ljussignaler skickas in från kanten av glaset, istället för att skärmen exempelvis täcks av ett elektriskt laddat rutnät som läser av tryckpunkter vilket är vanligt i dagens läsplattor och mobiltelefoner. FlatFrogs teknik gör att kostnaden även för stora skärmar kan hållas nere.

christer_fahraeus2– Vi har den bästa produkten som finns just nu så det är ett flertal av de stora aktörerna som jobbar med oss nu, säger Christer Fåhraeus till Rapidus.

Sedan starten 2007 har företaget backats upp med närmare en halv miljard kronor i riskkapital, och enligt Christer Fåhraeus kommer ägarskaran fortsätta skjuta till pengar tills FlatFrog går med vinst. Nästa emission, som blir på lika mycket pengar eller mer, beräknas till sista kvartalet under 2016.

– Vi finansierar allt efter hand. Vi får se hur stor nästa runda blir, men jag tror inte den blir mindre, säger Christer Fåhraeus.

FlatFrog Laboratories har i dag runt 65 anställda, varav 45-50 personer sitter på företagets huvudkontor i Lund. Ytterligare kontor finns i Taiwan, USA och Korea. Nettoomsättningen för 2014 landade på 4,2 miljoner kronor, med ett negativt resultat på -73 miljoner kronor.

Hanna Sigeman

Lundaföretaget FlatFrog Laboratories tar in 42 miljoner kronor i ytterligare en nyemission. Bakom investeringen står ägarna Sunstone Capital, riskkapitalkoncernen Finvus […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Inarea ökar arean

    Golvläggningskoncernen Inarea, helägd av investerargruppen Small Cap Partners i Malmö, gör ett storförvärv i Finland. Affären innebär näst intill en fördubbling av omsättningen till 3 miljarder kronor.

  • Omstridd ägare lämnar Neola

    Neola Medical i Lund, med vd Hanna Sjöström, meddelar att Masoud Khayyamis kritiserade investeringsbolag Cardeon köpts ut ur bolaget av en grupp delägare.

  • Precis vad Precise behövde

    Precise Biometrics i Lund har andats optimism på senare tid. Nu minskar förlusten i rapporten för årets första kvartal.