fredag 26 april 2024

inloggad som

Region Skånes näringslivschef slutar när Region Skåne möblerar om

Bodil Rosvall Jönsson lämnar sin post som näringslivschef för Region Skåne efter oenighet med ledningen. Bakgrunden är en omorganisation av avdelningen för regional utveckling.

Region Skånes avdelning för regional utveckling, med runt 120 anställda, är i dag uppdelad i enheten för samhällsplanering och enheten för näringsliv med var sin chef. Till sommaren sjösätts en ny organisation, vilket bland annat får till följd att dessa båda chefsposter avskaffas.

mikael stamming– Därför har vi kommit överens om att Bodil Rosvall Jönsson ska lämnar avdelningen för regional utveckling, säger utvecklingsdirektör Mikael Stamming till Rapidus.

Enligt flera källor till Rapidus ligger dock oenighet om vägen framåt för avdelningen bakom avskedet. Bodil Rosvall Jönsson lämnar också sin post med omedelbar verkan och ersätts tillfälligtvis av tillförordnade näringslivschefen Gudmunder Kristjansson.

Bodil Rosvall Jönsson blir dock kvar tills vidare på posten som vd för Business Region Skåne, med dotterbolagen Invest in Skåne, Event in Skåne, Film i Skåne och Tourism in Skåne. Koncernen omsatte 111 miljoner kronor i senaste bokslutet och ägs till 85 procent av Region Skåne och till 15 procent av Kommunförbundet Skåne.

Bodil Rosvall Jönsson är själv väldigt tystlåten om händelseförloppet.

Bodil_Rosvall– Jag vill inte kommentera detta. Det finns vissa oklarheter som förhoppningsvis kommer klarna under dagen, säger hon till Rapidus.

Bodil Rosvall Jönsson utnämndes till Region Skånes näringslivschef 2012 efter att ha varit vd för inkubatorn Minc i Malmö.

Erik Olausson

Bodil Rosvall Jönsson lämnar sin post som näringslivschef för Region Skåne efter oenighet med ledningen. Bakgrunden är en omorganisation av […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.