torsdag 6 juni 2024

inloggad som

Extra: Nytt förvärv för Palm & Partners

Bemanningsbolaget Palm & Partners gör ytterligare ett förvärv, denna gång på hemmaplan. Med köpet av Malmöbaserade Personalcentralen räknar ledningen med att omsätta 350 miljoner kronor i år.

Personalcentralen sysselsätter runt 150 bemanningsanställda och är helt inriktade på logistikföretag.

johnny_gunnarsson– Vi har tagit ett par stora kontrakt inom logistik de senaste åren, bland annat DHL och SabaFruit i Helsingborg. Köpet av Personalcentralen ger oss en kick framåt inom denna nisch, säger Palm & Partners vd Johnny Gunnarsson till Rapidus.

Han vill inte precisera köpeskillingen i affären, som sker kontant.

Personalcentralen omsatte runt 40 miljoner kronor 2015, uppger Johnny Gunnarsson. Med förvärvet räknar han med att Palm & Partners omsättning ska öka från en kvarts miljard 2015 till närmare 350 miljoner kronor under 2016.

Palm & Partners har de senaste åren köpt på sig en rad mindre spelare, senast i januari då Stockholmsbaserade A-search infogades i bolaget. Johnny Gunnarsson är själv största enskilda ägare i Palm & Partners, med Landskronabaserade holdingbolaget Detego som stor delägare.

Erik Olausson

Bemanningsbolaget Palm & Partners gör ytterligare ett förvärv, denna gång på hemmaplan. Med köpet av Malmöbaserade Personalcentralen räknar ledningen med […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Greg ber om mer pengar

    Malmöprofilen Greg Dingizians fastighetsbolag Doxa ber aktiemarknaden om 643 Mkr i en företrädesemission. Det är tredje gången bolaget tar in pengar på ett halvår och aktien störtdyker. Rapidus vet varför.

  • Storytel gjorde honom till ängel

    En tidig investering i ljudboksjätten Storytel betalade av sig med råge och har möjliggjort flera investeringar i skånska bolag. Filip Larsson är en aktiv affärsängel i regionen, och något av en doldis.

  • Sommarsvalka i ny Lundauppfinning

    Sensory Wind från Lunds universitets studentinkubator Venture Lab utvecklar en ny typ av fläkt som ska ge bättre svalka än vanliga fläktar. En prototyp testas på motionärer i Gerdahallen i Lund.