söndag 24 november 2024

inloggad som

… och utmanas på hemmaplan

|  , , ,
|  

Med ett par hundra miljoner kronor i omsättning är EasyPark en dominant på svenska marknaden. Men i Lund har uppstickaren Parkster just fyrdubblat omsättningen till runt 20 miljoner kronor, med ett litet plusresultat på sista raden.

Det uppger vd Henrik Hallgren. I dag finns Parkster i en lång rad svenska kommuner från Umeå till Malmö. Nyligen vann bolaget även kommunala upphandlingar i Ängelholm, Sundbyberg och Jönköping. Störst täckning har Parkster i Lund där såväl det kommunala parkeringsbolaget LKP som en rad fastighetsägare är kunder.

Parkster tar inte ut några extraavgifter från de som betalar parkeringsbiljetten via bolagets app, intäkterna kommer bland annat från extratjänster till företag.

Henrik Hallgren– Vi har en rad små betalströmmar. Exempelvis samlar vi ihop transaktionerna varje månad, så det bara blir en kortdragning istället för fem för den som parkerar fem gånger. Kommunen betalar lika mycket som tidigare, så det ger oss lite intäkter, säger Henrik Hallgren.

Parkster har i dag nio egna anställda och sysselsätter ungefär lika många i kundtjänsten, som är utlagd på en underleverantör. Det närmaste året räknar Henrik Hallgren med att växa med ytterligare en handfull anställda. Parkster ägs av sex delägare, som alla är aktiva i företaget.

– Vi tittar på finansieringen nu. Hittills har vi växt organiskt men ska man ta sjumilakliv behöver vi söka externt kapital, säger Henrik Hallgren.

Än så länge har Parkster hållit sig inom Sveriges gränser, men Henrik Hallgren räknar med att det närmaste året etablera sig utomlands.

Bland de regionala bolag som är aktiva inom mobilparkering finns även Malmöbolaget Mobill, som sysselsätter runt 15 anställda och konsulter.

Erik Olausson

Med ett par hundra miljoner kronor i omsättning är EasyPark en dominant på svenska marknaden. Men i Lund har uppstickaren […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad



  • Gridly byter vd – hon ska leda globala expansionen

    Helsingborgsföretaget Gridly ändrar i ledningen och tar för första gången in en vd utifrån. När bolaget tar sikte mot nya branscher är det Anna Albinsson som ska visa vägen.

  • Kändisbolaget får ny chans

    Malmöbolaget Freedrum Studios ser ut att överleva igen. Detta sedan konkursförvaltaren sålt tillgångarna i bolaget till nygamla ägare.

  • Ung entreprenör skapar sökmotor för vetenskapliga artiklar

    Hector Fioretos med det nystartade AI-bolaget Wayless vill hjälpa biomedicinska forskare att navigera i havet av vetenskapliga artiklar.

  • Mau Holding får sin första vd

    Malmö universitets holdingbolag, Mau Holding, ska sätta fart på det operativa arbetet och göra fler investeringar. Därför tillsätts för första gången en vd, som tillträder den 1 januari. Rapidus kan nu berätta vem det blir. 

  • Vultus säljer till norrmän

    Jordbruksteknikbolaget Vultus i Lund ger upp och säljer hela sitt inkråm till ett norskt bolag. – Vi prickade värsta börsperioden på 20 år, säger vd Per Karlsson.

  • Tech-profil ska leda forskningsbolag till marknaden

    Ideonbolaget Pluvioflows algoritm ska göra samhällen mer redo att hantera översvämningar. Nu vänder sig bolaget till marknaden med en ny vd och en känd tech-profil som ordförande.

  • Den akuta krisen i Tretton37 är avvärjd

    IT-konsultbolaget Tretton37 från Lund har utretts av Kronofogden för obetalda skatteskulder i mångmiljonklassen. Rapidus kan dock meddela att bolaget har betalt av skulderna. Därmed är den mest akuta krisen i bolaget avvärjd. 

  • Kronofogden utreder Tretton37

    För drygt en månad sedan kunde Rapidus avslöja krisen i det en gång så framgångsrika IT-konsultbolaget Tretton37 från Lund. Nu utreds bolaget av Kronofogden för en obetald skatteskuld – och klockan tickar.

  • Tufft läge för Crunchfish

    Finanserna är fortsatt pressade i Malmöbaserade Crunchfish. Bolaget tar nu in mer pengar från ägarna, men det står redan klart att rundan inte kommer att bli fulltecknad.

  • Så ska hon ska vända Qvickly

    Att äga kundernas fakturor kan bli en dyrköpt historia. Det fick Malmöbolaget som tidigare hette Billmate erfara med tunga kreditförluster. Lena Martini fick för några år sedan uppdraget att täppa till hålen i det sjunkande skeppet. Så här har hon gjort.