torsdag 2 maj 2024

inloggad som

… och utmanas på hemmaplan

|  , , ,
|  

Med ett par hundra miljoner kronor i omsättning är EasyPark en dominant på svenska marknaden. Men i Lund har uppstickaren Parkster just fyrdubblat omsättningen till runt 20 miljoner kronor, med ett litet plusresultat på sista raden.

Det uppger vd Henrik Hallgren. I dag finns Parkster i en lång rad svenska kommuner från Umeå till Malmö. Nyligen vann bolaget även kommunala upphandlingar i Ängelholm, Sundbyberg och Jönköping. Störst täckning har Parkster i Lund där såväl det kommunala parkeringsbolaget LKP som en rad fastighetsägare är kunder.

Parkster tar inte ut några extraavgifter från de som betalar parkeringsbiljetten via bolagets app, intäkterna kommer bland annat från extratjänster till företag.

Henrik Hallgren– Vi har en rad små betalströmmar. Exempelvis samlar vi ihop transaktionerna varje månad, så det bara blir en kortdragning istället för fem för den som parkerar fem gånger. Kommunen betalar lika mycket som tidigare, så det ger oss lite intäkter, säger Henrik Hallgren.

Parkster har i dag nio egna anställda och sysselsätter ungefär lika många i kundtjänsten, som är utlagd på en underleverantör. Det närmaste året räknar Henrik Hallgren med att växa med ytterligare en handfull anställda. Parkster ägs av sex delägare, som alla är aktiva i företaget.

– Vi tittar på finansieringen nu. Hittills har vi växt organiskt men ska man ta sjumilakliv behöver vi söka externt kapital, säger Henrik Hallgren.

Än så länge har Parkster hållit sig inom Sveriges gränser, men Henrik Hallgren räknar med att det närmaste året etablera sig utomlands.

Bland de regionala bolag som är aktiva inom mobilparkering finns även Malmöbolaget Mobill, som sysselsätter runt 15 anställda och konsulter.

Erik Olausson

Med ett par hundra miljoner kronor i omsättning är EasyPark en dominant på svenska marknaden. Men i Lund har uppstickaren […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad