fredag 21 juni 2024

inloggad som

Växande Genovis jagar skånska samarbeten

|  ,
|  

Börsnoterade enzymtillverkaren Genovis redovisar i dag ökad omsättning och planer på expansion till Asien. Men lokalt letar de efter nya samarbetspartner.

I dag presenterade Genovis sin bokslutskommuniké med ökad omsättning, från 8 till 13 miljoner kronor. Förlusten efter skatt landade på -19 miljoner kronor, några miljoner bättre än 2014.

Fredrik Olsson– I det finns en del engångskostnader för omstrukturering på sex miljoner, så de facto är resultatet på den löpande verksamheten ännu bättre, säger vd Fredrik Olsson till Rapidus.

Genovis tillverkar enzymer för analys av antikroppsbaserade läkemedel, och har försäljning i framför allt Europa och USA. Det kommande året ska bolaget lansera nya produkter som tar enzymerna till nya applikationsområden. Samtidigt fortsätter expansionsplanen.

– Vi vill stärka en de etablerade marknaderna i USA och Europa. Och vi vill gärna etablera lokal representation i Asien, där vi har för avsikt att bygga ut under den kommande perioden, säger Fredrik Olsson och nämner Japan, Korea, Singapore, Kina och Indien som intressanta marknader.

Genovis har drygt 16 anställda varav 13 sitter på Medicon Village i Lund, där de nyligen utökat sina ytor. All produktion sker i Lund, till viss del i samarbete med andra lokala bolag, som CapSenze på Lund Life Science Incubator.

Enligt Fredrik Olsson är ledningen intresserad av fler samarbeten av det slaget.

– Vi kan utöka våra samarbeten med bolag i regionen. Vi jobbar mycket med att analysera marknaden och var det finns efterfrågan. Om vi behöver en speciell kompetens så kollar vi vad det finns för möjliga samarbeten och då söker vi först lokalt, eftersom det är nära rent fysiskt och här finns kompetensen, säger Fredrik Olsson.

Olof Peterson

Börsnoterade enzymtillverkaren Genovis redovisar i dag ökad omsättning och planer på expansion till Asien. Men lokalt letar de efter nya […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Glad midsommar!

    Ännu ett utgivningsår är till ända för Rapidus. Efter mer än 200 nyhetsbrev och 600 artiklar går vi på redaktionen in i sommarutgivning. Det innebär att vi bara ses på måndagar fram till den 12 augusti. Intressanta sommarintervjuer utlovas.

  • Het sommar för skånska gamingbolag

    Blickarna riktats mot Skånes växande gamingscen när det är dags för heta och hajpade sommarreleaser av dataspel. Rapidus har kollat vad som är på gång.

  • Skönsång mot cyberbrott 

    Sommaren innebär en ökad risk för bedrägerier, nätfiske och bluffakturor. För att uppmärksamma detta har Vegakören från S:t Johanneskyrkan och cybersäkerhetsbolaget Vigili skrivit om en klassisk sommarsång för att öka medvetenheten om riskerna. 

  • Fastigheter för småföretagare i Lejonkulan

    Fastighetsbolaget Easy Depots vd och medgrundare Sofia Wäborg besöker Jan Dahlqvist i Rapidus podd Lejonkulan för att beskriva hur bolaget […]