tisdag 23 april 2024

inloggad som

Bemanningsbolag etablerar sig i Skåne

Stockholmsbaserade Inhouses ledning räknar med att omsätta 100 miljoner kronor i år på bemanning och rekrytering av främst kommunikations- och marknadspersonal. Ett nyöppnat Malmökontor, lett av bemanningsveteranen Ida Johnsdotter, ska öka på den siffran.

Ida Johnsdotter har en bakgrund som journalist och har sedan 2001 drivit sitt eget bolag Media Resurs, inriktat på bemanning och rekrytering av redaktionell personal till olika medieföretag. Nu blir hon regionchef för Inhouse, som öppnar kontor på Media Evolution City. Inhouse har haft viss närvaro i regionen tidigare, men det var många år sedan uppger Aje Stenbeck, en av bolagets fyra delägare.

– Nu satsar vi ordentlig. Skälet är att vi har många kunder som också finns i Öresundsregionen, säger han.

Etableringen sker genom att Inouse startar ett nytt dotterbolag, Inhouse Öresund, delägt av Ida Johnsdotter. Malmökontoret kommer initialt att ha två anställda. Bland de tänkta kunderna finns kommunikationsbyråer och företag inom andra branscher som behöver förstärka sin marknads-, HR- eller ekonomiavdelning.

Ida Johnsdotter– Ambitionen är att växa. Jag räknar med att vi kommer omsätta fem miljoner kronor det första verksamhetsåret, säger Ida Johnsdotter till Rapidus.

Parallellt ska hon fortsätta driva Media Resurs, där omsättningen de senaste åren legat runt tio miljoner kronor.

Inhouse finns i dag i Stockholm och Göteborg. Bolaget omsatte 75 miljoner kronor 2014, en siffra Aje Stenbeck räknar med ska öka till 100 miljoner i år.

Erik Olausson

Stockholmsbaserade Inhouses ledning räknar med att omsätta 100 miljoner kronor i år på bemanning och rekrytering av främst kommunikations- och […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad