torsdag 2 maj 2024

inloggad som

Telavox slopar roamingavgifter i förtid

|  ,
|  

Om två år ska surf över nationsgränserna inom EU vara kostnadsfri – men IP-telefonibolaget Telavox från Malmö väljer att gå före lagändringen.

Viktor_Karlsson– Vi tycker det är en väldigt förlegad och förarglig kostnadsstruktur som stör mobiloperatörerna. Vi har länge försökt arbeta med att få ner kostnaderna till vettiga nivåer, säger vd Viktor Karlsson.

Telavox sänkning av kostnaden för mobilsurf startar i dag och innebär att surf utomlands är gratis upp till 250 megabyte, sedan läggs en kostnad på. Surfmängden bör enligt Viktor Karlsson räcka till de behov en veckas semester utomlands kräver.

Telavox utvecklar molnbaserade IP-telefonitjänster som innefattar en egen växeltjänst inriktade mot små och medelstora företag. Bolaget har i dagsläget 130 anställda, varav ett 20-tal anställdes nyligen, och har sitt huvudkontor på Media Evolution City i Malmö. Ytterligare kontor finns bland annat i Göteborg, Stockholm, Falun och sedan drygt en vecka i Köpehamn. Bolaget grundades år 2002 och har sedan dess expanderat kraftigt. I fjol ökade bolaget sin omsättning med 50 procent till drygt 260 miljoner kronor. Även i år har företaget sett en ökning på 30 procent av omsättningen, uppger Viktor Karlsson.

Telavox är inte ensamma om att minska kostnader för mobilsurf. Även mobiloperatören Tre slopar surfkostnader, dock endast för musikstreaming från Spotify, Deezer och Tidal.

Överenskommelsen om att slopa dataroamingkostnaderna utomlands nåddes på EU-nivå i juni i år. Europaparlamentet och EU-rådet enades om att resenärer inom EU:s gränser ska betala samma summa som hemma och slipper alltså betala någon extra avgift när de surfar utomlands.

Emily Binks

Om två år ska surf över nationsgränserna inom EU vara kostnadsfri – men IP-telefonibolaget Telavox från Malmö väljer att gå före lagändringen. – Vi […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad