torsdag 2 maj 2024

inloggad som

Malmö blir teknikbas när Saplo köps av Stockholmsbolag

Med uppköpet av Saplo kommer närmare hälften av det växande IT-bolaget Strossles verksamhet vara förlagd till Malmö. Strossle har just utvidgat sina lokaler på Media Evolution City, där all teknikutveckling ska ske.

Stockholmsbaserade Strossle, som tidigare hette Sprinkle, har utvecklat teknik för att dela innehåll mellan olika mediesajter och ge rekommendationer på ytterligare artiklar och videoklipp baserat på läsarens tidigare beteende. Mjukvaran skräddarsyr även annonsvisningen och det är genom delning av annonsintäkterna som Strossle tjänar pengar. Bland kunderna finns Sydsvenskan och Göteborgs-Posten.

Saplo är sedan tidigare leverantör till Strossle, då Malmöbolagets teknik för att analysera andemeningen i texter använts för att ge rätt rekommendationer. Med affären, där Saplo köps upp för ett ”ensiffrigt miljonbelopp” i euro räknat, blir Saplo bas för Strossles vidare teknikutveckling.

Mattias Tyrberg– Strossle har varit väldigt duktiga på försäljning men inte så duktiga på teknik. Vi har däremot varit duktiga på teknik men inte så bra på försäljning, säger Saplos vd Mattias Tyrberg till Rapidus.

Han blir ny teknikchef för Strossle och ansvarig för Malmökontoret där all teknikutveckling ska ske. Strossle finns i dag i bland annat Stockholm, Köpenhamn, Oslo och Madrid och efter uppköpet kommer 15 av bolagets 30-tal anställda sitta i Malmö. Mattias Tyrberg räknar med att behöva nyanställa framöver.

– Jag har inget specifikt mandat, men 5-10 nya personer kommer vi nog behöva bli inom de närmaste 18 månaderna, säger han.

Största ägare i Saplo var Mattias Tyrberg, kognitionsforskaren Sverker Sikström samt Göran Grosskopf med runt en femtedel av aktierna var. Bland Sprinkles storägare finns Spintop Ventures.

Erik Olausson

Med uppköpet av Saplo kommer närmare hälften av det växande IT-bolaget Strossles verksamhet vara förlagd till Malmö. Strossle har just […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad