måndag 4 december 2023

inloggad som

Fem snabba till Jonas Söderström, utgivare på nystartade BioStock…

… som ska bevaka och analysera nordisk life science från och med i höst.

Vad är BioStock?
jonas_soderstrom– Från början var det ett hobbyprojekt, NeuroStock. Jag sjöng i samma kör som en av grundarna till NeuroVive och började skriva om dem. Men det finns många intressanta bolag så vi kommer bredda bevakningen från och med nu.

Är det marknadsföring eller journalistik?
– Vi ska vara helt och hållet fristående. Grundtanken är att många bolag är vassa på forskning, men inte på att informera så att gemene man förstår. Vi vill lyfta fram vad bolagen håller på med och vi vänder oss till alla som är intresserade av de här bolagen.

Hur ska ni tjäna pengar på det?
– Hittills har det varit ideellt arbete. Men vi utvärderar satsningen framåt och kanske kommersiella aktörer är intresserade av att samarbeta. Men vi kommer vara tydliga med våra partnerskap och vara helt transparenta.

Vad har ni fått för respons?
– Hittills har vi fokuserat på NeuroVive, A1M Pharma och Saniona. Men det strömmar till läsare när vi går utanför den snäva kretsen, det är därför vi breddar oss nu. Våra söndagsintervjuer med personer från olika bolag och har varit väldigt publikdragande.

Ni började skriva om NeuroVive, där du också har en mindre investering. I dag meddelade de att de avslutar läkemedelsutvecklingen mot akut hjärtinfarkt. Vad tänker du om deras framtid?
– Det var ett hårt bakslag för dem och det kommer ta tid att återhämta sig. Men de har många fler spår i projektportföljen. Så det återstår att se.

Olof Petersson

… som ska bevaka och analysera nordisk life science från och med i höst. Vad är BioStock? – Från början […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad