onsdag 8 maj 2024

inloggad som

Nya värvningar på Sparbanksstiftelsen Öresund och LU Innovation System

Magnus Månsson, i dag marknadschef för Swedbank i södra Sverige, tar över vd-posten i Sparbanksstiftelsen Öresund. Han efterträder Lars-Olov Svensson, som går i pension. Sparbanksstiftelsen förvaltar tillgångar värda runt tre miljarder kronor, däribland en 26-procentig ägarandel i Sparbanken Skåne. Magnus Månsson kom till dåvarande Sparbanken Finn 2008 som marknadschef efter en karriär på Nordea. Det är ännu oklart vem som efterträder honom på Swedbank.

Magnus Månsson är inte den enda veteran från Sparbanken Öresund som slutat efter Swedbanks övertagande. Under våren valde Lisbeth Barchan, biträdande kontorschef för Östra Malmö, att lämna banken.

Bo Ahrén, tidigare dekan vid medicinska fakulteten, blir ny ordförande i LU Innnovation System efter Carl Borrebaeck. Bytet är en effekt av att Bo Ahrén i vintras tog över Borrebaecks post som vicerektor för Lunds universitet med ansvar för innovation. Bo Ahrén är professor i medicin med specialisering på diabetes. LU Innovation System har de senaste åren gått in som delägare i mellan 5 och 8 forskningsavknoppningar om året. I dag finns ett 40-tal bolag i portföljen.

Rapidus

Magnus Månsson, i dag marknadschef för Swedbank i södra Sverige, tar över vd-posten i Sparbanksstiftelsen Öresund. Han efterträder Lars-Olov Svensson, […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon ska rädda Veg of Lund

    Oatly-veteranen Helene Nielsen har tagit över som vd för Veg of Lund med potatisdrycken Dug. Nu är det vinna eller försvinna efter flera år av stigande förluster.

  • Robotar från Lund vill in i e-handeln

    Cognibotics försäljning av robotautomation accelererar. Efter en ökning med över 30 procent flera år i rad har Lundabolaget nu säkrat sitt största kundavtal hittills.

  • Camurus lyfter på rapport

    Lunds läkemedelsstjärna Camurus ökar på sista raden i dagens rapport för årets första kvartal. Samtidigt upprepar det Lundabaserade läkemedelsbolaget sina finansiella utsikter för helåret.