fredag 17 maj 2024

inloggad som

Canon donerar två miljoner kronor till Lunds universitet

Axis huvudägare Canon donerar två miljoner kronor till Lunds universitet för utbyggnad av vetenskapscentret Vattenhallen.

Canons VD Fujio Mitari, som var i Lund med anledning av gårdagens bolagsstämma i Axis, överlämnade donationen till LTH-rektorn Viktor Öwall på tisdagsförmiddagen.

“Axis har under många år sponsrat studiefrämjande aktiviteter vid LTH. Canons satsning är ett budskap till dagens unga att de behövs i utvecklingen av framtidens spetsföretag”, skriver Viktor Öwall i ett pressmeddelande.

I utbyggnaden av Vattenhallen, som planeras bli klar våren 2016, ska ett helt nytt våningsplan på 400 kvadratmeter inredas med ett kemilabb, datorrum för programmering, konferensrum och upplevelserum för mindre barn.

Axis meddelar även att de ska bygga ett nytt huvudkontor i Lund, för över 1.000 anställda. Det ska bli nio våningar högt och stå klart 2018.

Rapidus

Axis huvudägare Canon donerar två miljoner kronor till Lunds universitet för utbyggnad av vetenskapscentret Vattenhallen. Canons VD Fujio Mitari, som var […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad