onsdag 23 oktober 2024

inloggad som

Kinesiskt avtal öppnar stängd marknad för Beepsend

Runt 150 miljoner automatgenererade sms skickas varje månad ut med Beepsends teknik. Ett avtal med en kinesisk mobiloperatör öppnar en ny marknad med drygt en miljard konsumenter för Malmöbolaget.

Det är lättnader i restriktionerna från de kinesiska myndigheterna som möjliggjort avtalet med den kinesiska operatören. Enligt försäljningschefen Fredrik Knutsson är Beepsend den första europeiska aktören inom bolagets nisch som fått in en fot på den kinesiska markaden. Som främsta målgrupp ser han internationella storföretag som vill skicka automatgenererade sms till Kina om exempelvis hotellbokningar eller orderbekräftelse från köp på nätet.

Fredrik Knutsson− Det här kommer även att underlätta våra kontakter med kinesiska företag som vill skicka ut sms utanför Kina säger Fredrik Knutsson till Rapidus.

Parallellt har Beepsend ingått ett liknande avtal i Burma, även det en marknad som är hårt reglerad av regimen och tidigare har varit hermetiskt tillsluten. Där är första affären redan på plats, då IP-telefonibolaget Viber ska använda Beepsends teknik för att skicka verifikationskoder via sms till Burmesiska användare.

Beepsend har i dag 35 anställda, varav ett 30-tal i Malmö och resten i Spanien och Polen. Bolaget omsatte 110 miljoner kronor med ett rörelseresultat på nio miljoner i det senaste bokslutet, som sträcker sig till augusti 2013. I kundlistan syns bland andra Scandic, som skickar ut bokningsbekräftelse via sms, och AstraZeneca, som använder tekniken i sin internkommunikation. Bland Beepsends ägare finns Rosengård Invest, Tibia konsult och byggentreprenören Percy Nilsson.

Beepsends största konkurrenter är i dag amerikanska Nexmo och Twilio. På hemmaplan finns även mindre uppstickare, däribland danska elvamannabolaget Cool Group som just köpts upp av norska konkurrenten Link Mobility för 75 miljoner danska kronor.

Erik Olausson

Runt 150 miljoner automatgenererade sms skickas varje månad ut med Beepsends teknik. Ett avtal med en kinesisk mobiloperatör öppnar en […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon vill digitalisera second hand

    Second hand-shopping är på stark frammarsch – men butikerna har inte råd att hänga med i den digitala utvecklingen. Linnea Lundmark (26), och hennes bolag Soop System har en lösning som Rapidus belönar med en 34:utmärkelse.

  • Bakslag för Camurus

    Camurus i Lund, Sveriges tredje största läkemedelsbolag sett till börsvärde, fick se sin aktie rasa med nästan 10 procent på tisdagen. ”Beskedet från FDA är beklagligt”, säger vd Fredrik Tiberg.

  • Negativ tillväxt för Inwido

    Fönsterbolaget Inwido i Malmö levererar en kvartalsrapport som är mindre dålig än förväntat och aktien stiger på rapporten. Men det finns orosmoln på den pressade bygg- och renoveringsmarknaden.

  • Thule flyttar huvudkontoret

    Thule Groups huvudkontor lämnar de nuvarande lokalerna vid Mobilia i Malmö. Nästa sommar går flyttlasset.


  • Den akuta krisen i Tretton37 är avvärjd

    IT-konsultbolaget Tretton37 från Lund har utretts av Kronofogden för obetalda skatteskulder i mångmiljonklassen. Rapidus kan dock meddela att bolaget har betalt av skulderna. Därmed är den mest akuta krisen i bolaget avvärjd. 

  • Kronofogden utreder Tretton37

    För drygt en månad sedan kunde Rapidus avslöja krisen i det en gång så framgångsrika IT-konsultbolaget Tretton37 från Lund. Nu utreds bolaget av Kronofogden för en obetald skatteskuld – och klockan tickar.

  • Tufft läge för Crunchfish

    Finanserna är fortsatt pressade i Malmöbaserade Crunchfish. Bolaget tar nu in mer pengar från ägarna, men det står redan klart att rundan inte kommer att bli fulltecknad.

  • Så ska hon ska vända Qvickly

    Att äga kundernas fakturor kan bli en dyrköpt historia. Det fick Malmöbolaget som tidigare hette Billmate erfara med tunga kreditförluster. Lena Martini fick för några år sedan uppdraget att täppa till hålen i det sjunkande skeppet. Så här har hon gjort.

  • Uppstuds för Beammwave

    Mobilteknikbolaget Beammwave i Lund har fått se sin aktie studsa upp under hösten. – Vi har äntligen satt ihop en produkt som går att visa för kunder, säger vd Stefan Svedberg.

  • Limes tyska uppköp bär frukt – till slut

    2021 köpte CRM-bolaget Lime Technologies upp det tyska SaaS-bolaget Userlike, numera Lime Connect. Men det är först nu som uppköpet resulterat i en ny produkt.

  • Solid X tecknar mångmiljonavtal med CSN

    IT-konsultbolaget Solid X i Malmö har tecknat ett ramavtal med Centrala Studiestödsnämnden (CSN), med potential att lyfta omsättningen rejält. Vd Filip Alexanderson ser en ökning i tillväxttakten.

  • Solid X ökar omsättningen

    Solid X ökar omsättningen och förbättrar ebitda-resultatet i det brutna räkenskapsårets första kvartal. Men det är en lång bit kvar till IT-konsultbolagets miljardmål.

  • Acke Salem startar nytt

    Det gamla uttrycket många järn i elden stämmer väl in på Acke Salem. Nu drar han igång ytterligare ett mjukvarubolag. I oktober väntar en skånsk roadtrip för att locka investerare till det nya bolaget.

  • Ester väljer Lund som bas för expansion

    Större kundtjänstavdelningar kan jobba betydligt effektivare med bättre verktyg. Det är mottot för det estniska bolaget Feelingstream som utvecklar AI-analys av kundsamtal. Lund har blivit navet för en nordisk expansion.