lördag 13 juli 2024

inloggad som

Kinesiskt avtal öppnar stängd marknad för Beepsend

Runt 150 miljoner automatgenererade sms skickas varje månad ut med Beepsends teknik. Ett avtal med en kinesisk mobiloperatör öppnar en ny marknad med drygt en miljard konsumenter för Malmöbolaget.

Det är lättnader i restriktionerna från de kinesiska myndigheterna som möjliggjort avtalet med den kinesiska operatören. Enligt försäljningschefen Fredrik Knutsson är Beepsend den första europeiska aktören inom bolagets nisch som fått in en fot på den kinesiska markaden. Som främsta målgrupp ser han internationella storföretag som vill skicka automatgenererade sms till Kina om exempelvis hotellbokningar eller orderbekräftelse från köp på nätet.

Fredrik Knutsson− Det här kommer även att underlätta våra kontakter med kinesiska företag som vill skicka ut sms utanför Kina säger Fredrik Knutsson till Rapidus.

Parallellt har Beepsend ingått ett liknande avtal i Burma, även det en marknad som är hårt reglerad av regimen och tidigare har varit hermetiskt tillsluten. Där är första affären redan på plats, då IP-telefonibolaget Viber ska använda Beepsends teknik för att skicka verifikationskoder via sms till Burmesiska användare.

Beepsend har i dag 35 anställda, varav ett 30-tal i Malmö och resten i Spanien och Polen. Bolaget omsatte 110 miljoner kronor med ett rörelseresultat på nio miljoner i det senaste bokslutet, som sträcker sig till augusti 2013. I kundlistan syns bland andra Scandic, som skickar ut bokningsbekräftelse via sms, och AstraZeneca, som använder tekniken i sin internkommunikation. Bland Beepsends ägare finns Rosengård Invest, Tibia konsult och byggentreprenören Percy Nilsson.

Beepsends största konkurrenter är i dag amerikanska Nexmo och Twilio. På hemmaplan finns även mindre uppstickare, däribland danska elvamannabolaget Cool Group som just köpts upp av norska konkurrenten Link Mobility för 75 miljoner danska kronor.

Erik Olausson

Runt 150 miljoner automatgenererade sms skickas varje månad ut med Beepsends teknik. Ett avtal med en kinesisk mobiloperatör öppnar en […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • Tunga utmaningar i Höganäs

  Metallpulvertillverkaren Höganäs är inne i en storm av utmaningar. Företaget i nordvästra Skåne är Sveriges sjuttonde största utsläppare av koldioxid. Så kan det inte fortsätta. Och vd Henrik Ager berättar vad omställningen till elbilar innebär.
  – Vi har fyra-fem år på oss att ställa om, säger han i en intervju med Rapidus.

 • Renstädat i Wihlborgs

  Wihlborgs befinner sig mycket nära toppen av sina räntekostnader. Samtidigt ser nedskrivningarna av fastighetsvärden ut att närma sig slutet. Det framgick när fastighetsbolaget med vd Ulrika Hallengren presenterade rapporten för andra kvartalet på måndagen.

 • Hänt i vecka 27

  Förvärv och försäljningar. Det händer saker i det skånska näringslivet även efter att sommarlugnet börjat lägga sig. Här är en summering av de viktigaste affärsnyheterna under den gångna veckan.


 • Skönsång mot cyberbrott 

  Sommaren innebär en ökad risk för bedrägerier, nätfiske och bluffakturor. För att uppmärksamma detta har Vegakören från S:t Johanneskyrkan och cybersäkerhetsbolaget Vigili skrivit om en klassisk sommarsång för att öka medvetenheten om riskerna. 

 • Youcruit i konkurs

  Malmöbolaget Youcruit har försatts i konkurs och huvudägarna i Volito-familjen Granlund förlorar mer än 40 miljoner kronor. Men bolagets rekryteringstjänst för lastbilschaufförer har köpts loss från konkursboet av en tidigare minoritetsägare.

 • Ny IT-konsult utmanar i Skåne

  Skånska IT- och teknikkonsulter får se upp. Nu kommer en konkurrent i form av det norskgrundade Tech Seed som etablerar sig i Malmö. Åsa Melvanius är härförare i det skånska korståget.

 • Precise toppvärvar från Lime

  Efter lyckade kostnadsbesparingar värvar Precise Biometrics en ny finanschef i ekonomiprofilen Maria Wester. Hon har tidigare haft samma roll på Min Doktor och lämnar i sommar Lime Technologies.

 • Great IT på förvärvsjakt

  Med ny vd och uppskruvade tillväxtmål söker Great IT efter bolag att sluka. IT-koncernen vill omsätta 1 miljard kronor inom fem år.

 • Danir ger sig in i fintechbranschen

  Sigma Connectivity, som ingår i den familjeägda bolagsgruppen Danir, är mest känt för produktutveckling. Men nu startar bolaget en renodlad konsultverksamhet med inriktning på fintech.

 • De tar bank-ID ut i världen

  Skaparna av vårt svenska bank-ID vill föra ut lösningen globalt. Malmöbolaget Covr Security lanserar nu sitt ID-system i Bangkok Bank i Thailand. Men vägen dit har varit lång och bolagets omsättning är fortfarande blygsam.

 • Handiscover i konkurs

  Malmöbolaget Handiscovers finansieringsplan sprack i sista stund. Nu är bolaget försatt i konkurs och det är oklart om tjänsten kommer att leva vidare.

 • Cybersäkerhet snabbast växande IT-marknaden

  Det finns stora pengar att hämta för den som kan cybersäkerhet. Rapidus har pratat med några skånska bolag som vill växa på den stekheta marknaden. 

 • Solid X blåser av fusionen

  Det blir ingen fusion mellan konsultbolagen Solid X och Time People Group. Orsaken som anges i ett pressmeddelande är ”strategiska överväganden”. Men Rapidus vet mer.