tisdag 1 april 2025

inloggad som

ANNONS Innehåll från EKN

Kinesiskt avtal öppnar stängd marknad för Beepsend

Runt 150 miljoner automatgenererade sms skickas varje månad ut med Beepsends teknik. Ett avtal med en kinesisk mobiloperatör öppnar en ny marknad med drygt en miljard konsumenter för Malmöbolaget.

Det är lättnader i restriktionerna från de kinesiska myndigheterna som möjliggjort avtalet med den kinesiska operatören. Enligt försäljningschefen Fredrik Knutsson är Beepsend den första europeiska aktören inom bolagets nisch som fått in en fot på den kinesiska markaden. Som främsta målgrupp ser han internationella storföretag som vill skicka automatgenererade sms till Kina om exempelvis hotellbokningar eller orderbekräftelse från köp på nätet.

Fredrik Knutsson− Det här kommer även att underlätta våra kontakter med kinesiska företag som vill skicka ut sms utanför Kina säger Fredrik Knutsson till Rapidus.

Parallellt har Beepsend ingått ett liknande avtal i Burma, även det en marknad som är hårt reglerad av regimen och tidigare har varit hermetiskt tillsluten. Där är första affären redan på plats, då IP-telefonibolaget Viber ska använda Beepsends teknik för att skicka verifikationskoder via sms till Burmesiska användare.

Beepsend har i dag 35 anställda, varav ett 30-tal i Malmö och resten i Spanien och Polen. Bolaget omsatte 110 miljoner kronor med ett rörelseresultat på nio miljoner i det senaste bokslutet, som sträcker sig till augusti 2013. I kundlistan syns bland andra Scandic, som skickar ut bokningsbekräftelse via sms, och AstraZeneca, som använder tekniken i sin internkommunikation. Bland Beepsends ägare finns Rosengård Invest, Tibia konsult och byggentreprenören Percy Nilsson.

Beepsends största konkurrenter är i dag amerikanska Nexmo och Twilio. På hemmaplan finns även mindre uppstickare, däribland danska elvamannabolaget Cool Group som just köpts upp av norska konkurrenten Link Mobility för 75 miljoner danska kronor.

Erik Olausson

Runt 150 miljoner automatgenererade sms skickas varje månad ut med Beepsends teknik. Ett avtal med en kinesisk mobiloperatör öppnar en […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Slutet är kommet för Lundabolaget

    Först var det Tendo, sedan Wnt Research. Nu avvecklas ytterligare ett noterat skånskt life science-bolag som blir uppköpt via ett omvänt förvärv där de enda tillgångarna är en börsplats och en samling aktieägare.

  • Inarea lyfter blicken mot taket

    Golvläggningskoncernen Inarea fortsätter serieförvärva, denna gång en undertaksmontör. Det innebär ett avsteg från ursprungstanken att konsolidera golvbranschen. Vd Rikard Fransson drar fördel av att ha ett starkt kassaflöde i en svag marknad.

  • Rejält tillskott i kassan för el-sparare

    Lundabaserade Emulate Energy stänger sin Serie A-runda och får två nya internationella delägare. Så här stort blev tillskottet och så ska pengarna användas.


  • Rejält tillskott i kassan för el-sparare

    Lundabaserade Emulate Energy stänger sin Serie A-runda och får två nya internationella delägare. Så här stort blev tillskottet och så ska pengarna användas.

  • Helsingborgsprofilens bolag stänger runda

    Helsingborgsbaserade Payzlip med Acke Salem i spetsen stänger en finansieringsrunda ledd av regionala näringslivsprofiler. Rundan blev dock mindre än ursprungligen tänkt. Så här länge räcker pengarna.

  • Advenica rustar för fortsatt lönsamhet

    Cybersäkerhetsbolaget Advenica har börjat året med att få in flertalet miljonorder. I en orolig omvärld ser vd Marie Bengtsson inget som talar emot att tillväxt- och lönsamhetsresan fortsätter.

  • Wallenberg går in i 34-bolag

    Ideonbaserade Nordic Forestry Automation, som Rapidus utsåg till 34:a år 2023, får in ett Wallenbergbolag som ny delägare. Det här ska den nya investeringen räcka till.

  • Additude-grundaren bygger nytt IT-bolag

    Additude-grundaren Jim Roslund är tillbaka i IT-branschen. Med en grupp tidigare Tretton37-medarbetare och deras uppdrag som grund drar han igång ett nytt IT-konsultbolag. Och gissa vad bolaget heter.

  • Säkra kommentarsfält – en lönsam historia?

    Ifrågasätt Media vill återuppliva kommentarsfunktioner på nätet och göra dem trollfria. Nu öppnas en investeringsrunda som ska räcka till svarta siffror.

  • Alteri Care satsar globalt

    Efter satsningen på internationell expansion närmar sig vårdtechbolaget lönsamhet – och ska revolutionera sjukvården i Zimbabwe.

  • Hon tar över rodret på Softhouse

    I fjol tog Stina Åkesson plats i vd-stolen på teknikbolaget Ourliving. Nu kliver hon även in i en vd-roll på ägarbolaget Softhouse. Här berättar den förre AF-borgbossen om ett turbulent fjolår.

  • Eletives sämsta år – 40 procent upp

    Det snabbväxande Malmöbolaget Eletive gjorde sitt hittills sämsta år i fjol. Och då var tillväxten ändå 40 procent. — I år kommer vi att passera 100 miljoner i ARR, säger vd Marcus Wennmo.

  • Tretton37: Kundinformationen till salu

    Efter att Tretton37 gått i konkurs är tillgångarna i bolaget nu till salu. En köpare kan överta varumärket Tretton37, kunddata värt nästan 90 miljoner kronor om året – och telefonnumren till 180 IT-konsulter.