lördag 11 maj 2024

inloggad som

Airsonett tar in ytterligare 25 miljoner

Medicinteknikteknikbolaget Airsonett tar in ytterligare 25 miljoner kronor från storägarna SEB Venture Capital, Industrifonden och ordförande Magnus Lundberg. Även ett antal befintliga, mindre investerare skjuter till pengar.

Med emissionen börjar det totala satsade kapitalet i Airsonett närma sig en kvarts miljard. Pengarna ska användas till fortsatt expansion av marknaderna i Norden, England, Tyskland och USA.

Fredrik Werner port – Vi befinner oss i ett skede med fortsatt högt fokus på ökad försäljning. Vi arbetar mycket med att sprida kunskap hos läkare, patienter och betalare om vår produkt, säger vd Fredrik Werner.

Rapidus har tidigare rapporterat att bolaget dubblerade sin omsättning från fyra till åtta miljoner kronor under 2014 och att målet för 2015 är att öka omsättningen med ytterligare 100 procent.

– Vi har en fortsatt positiv acceptans och får fler patienter månad för månad. Just nu följer vi plan, säger Fredrik Werner till Rapidus.

Airsonett bildades år 2000 och har utvecklat en luftdusch som placeras ovanför sängen och renar luften hos patienter med svårbehandlad astma. Tekniken finns sedan 2014 omnämnd i Barnläkarföreningens riktlinjer och i höst förväntas även Socialstyrelsen ta med Airsonetts teknik i sina nya riktlinjer för behandling av astma.

Bolaget har sin bas i Ängelholm och sysselsätter i dagsläget 19 anställda och konsulter.

Izabella Rosengren

 

Medicinteknikteknikbolaget Airsonett tar in ytterligare 25 miljoner kronor från storägarna SEB Venture Capital, Industrifonden och ordförande Magnus Lundberg. Även ett […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Explosiv marknad i Lejonkulan

    Cirka 30 procent av Ukrainas yta sägs vara kontaminerad med landminor och odetonerad ammunition, som i dagens takt skulle ta hundratals år att röja. Malmöbolaget EO Dynamics utvecklar AR-teknik för att öka tempot på den internationella minröjningen