måndag 4 december 2023

inloggad som

Börsnotering för skånsk mobilpejling

Malmöföretaget Wittra, som utvecklar mobila produkter inom positioneringsområdet, förbereder både en riktad nyemission och en börsnotering på Nasdaq i USA i höst.

Håkan Dackefjord, operativ chef, hoppas att emissionen ska inbringa omkring åtta miljoner kronor, och summan inkluderar både riskkapital, ägarnas egna insatser samt lån eller bidrag från ytterligare ett par svenska aktörer.

– Genom att börsnotera oss i USA så räknar vi med att få en högre bolagsvärdering, vilket gör att vi hoppas kunna få in motsvarande omkring 30 miljoner kronor. Dessutom kommer vår största marknad att vara i USA, säger Håkan Dackefjord.

Nästa vecka skriver bolaget sina första kontrakt om tillverkning. Först ut till lansering i höst är en spårningstagg för husdjur. Produkten går under namnet ”Pet Tracker” och är ett litet chip med ett batteri som ska hålla i sex månader. Med hjälp av en vanlig mobiltelefon kan sedan djurets ägare pejla var det befinner sig.

– Utöver det håller vi också på att utveckla nya produkter för äldrevården och kommer att lanseras under 2016. Dessutom arbetar vi intensivt tillsammans med ett försäkringsbolag kring en ny larmlösning för bland annat bilar, säger Håkan Dackefjord.

I höstas kunde Rapidus berätta att Wittra tagit in Qualcomms tidigare skandinaviska chef Richard Savage som vd. Just nu arbetar dock Savage inte för bolaget, utan det är istället Håkan Dackefjord som företräder bolaget, tillsammans med Lars Göran Nilsson.

Bolaget har nu fått sina första två patent godkända, och ytterligare två patentansökningar väntar på godkännande.

Anders Frick

Malmöföretaget Wittra, som utvecklar mobila produkter inom positioneringsområdet, förbereder både en riktad nyemission och en börsnotering på Nasdaq i USA […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad