fredag 19 april 2024

inloggad som

Additude dubblar konsultstyrkan

Konsult- och rekryteringsbolaget Additude Öresund i Malmö har inlett en intensiv expansionsfas. Inom tre år ska personalstyrkan fyrdubblas, och man har redan lagt i en högre växel och plockat kunder från konkurrenterna.

Additude har sedan starten 2005 haft en stadig tillväxt, under förra året ökade omsättningen med 50 procent, från 28 till 42 miljoner kronor. Målet för 2015 är att öka med ytterligare 50 procent. Personalstyrkan har sedan årets början växt från 30 till 45 och i december räknar Peter Johansson med att man är uppe i 80 konsulter.

Peter_johansson– Vi har medvetet valt en bred kundportfölj och vi ser att marknaden uppskattar vårt sätt att rekrytera, säger Peter Johansson, som alltså står i begrepp att anställa ytterligare 35 konsulter inom systemutveckling, mekanik, el- och automation samt inom projektledning för industri och elkraft.

Kunderna finns främst i Skåne, men också i Oskarshamn, Jönköping, Göteborg och Stockholm. De är verksamma inom branscher som energi, IT, industri och fastigheter, varav en av de större kunderna är Eon.

Tillväxten sker organiskt och med egen finansiering.

– Vi jobbar för att ha en balanserad tillväxt och god lönsamhet. Vår strategi är att ha en god kassa och vi växer hellre långsamt med egna pengar än tar in externt kapital, säger Peter Johansson.

Additude Öresund AB ägs av de fyra grundarna, som förutom Peter Johansson är Jim Roslund, Jan Karlsson och Jonas Sjödahl, alla operativa i företaget.

Jennie Lorentsson

Konsult- och rekryteringsbolaget Additude Öresund i Malmö har inlett en intensiv expansionsfas. Inom tre år ska personalstyrkan fyrdubblas, och man […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Svensk scampi i Lejonkulan

    Veckans avsnitt av podden Lejonkulan gästas av bolaget Cresponix som ska odla hållbar scampi i Sverige. Det är första gången Jan Dahlqvist bjuder in ett bolag helt utan Skånekopplingar.