onsdag 8 maj 2024

inloggad som

Birgitta Neuhauser är död

Birgitta NeuhauserRekryteringsprofilen Birgitta Neuhauser har avlidit. Hon gick bort i lördags eftermiddag omgiven av sin familj, 78 år gammal.

Birgitta Neuhauser bodde i Lund och var på åttiotalet den stora pionjären inom svensk executive search. Genom bolaget Neuhauser & Falck tillsatte hon runt 500 toppchefer och träffade tusentals kandidater i Skåne och övriga landet.

Så sent som 2011 medverkade Birgitta Neuhauser som scengäst på Rapidus ”Efter jobbet” tillsammans med Peter Jihde, i ett samtal om talangjakt på högsta nivå.

Birgitta Neuhauser var under en period även engagerad i Ideonfonden och som investerare i nätverk som Connect och Framtidslyftet. Hon var en av grundarna till ESK – yrkesföreningen för executive search-konsulter i Sverige.

Kristian Svensson

Rekryteringsprofilen Birgitta Neuhauser har avlidit. Hon gick bort i lördags eftermiddag omgiven av sin familj, 78 år gammal. Birgitta Neuhauser […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon ska rädda Veg of Lund

    Oatly-veteranen Helene Nielsen har tagit över som vd för Veg of Lund med potatisdrycken Dug. Nu är det vinna eller försvinna efter flera år av stigande förluster.

  • Robotar från Lund vill in i e-handeln

    Cognibotics försäljning av robotautomation accelererar. Efter en ökning med över 30 procent flera år i rad har Lundabolaget nu säkrat sitt största kundavtal hittills.

  • Camurus lyfter på rapport

    Lunds läkemedelsstjärna Camurus ökar på sista raden i dagens rapport för årets första kvartal. Samtidigt upprepar det Lundabaserade läkemedelsbolaget sina finansiella utsikter för helåret.