torsdag 29 februari 2024

inloggad som

Birgitta Neuhauser är död

Birgitta NeuhauserRekryteringsprofilen Birgitta Neuhauser har avlidit. Hon gick bort i lördags eftermiddag omgiven av sin familj, 78 år gammal.

Birgitta Neuhauser bodde i Lund och var på åttiotalet den stora pionjären inom svensk executive search. Genom bolaget Neuhauser & Falck tillsatte hon runt 500 toppchefer och träffade tusentals kandidater i Skåne och övriga landet.

Så sent som 2011 medverkade Birgitta Neuhauser som scengäst på Rapidus ”Efter jobbet” tillsammans med Peter Jihde, i ett samtal om talangjakt på högsta nivå.

Birgitta Neuhauser var under en period även engagerad i Ideonfonden och som investerare i nätverk som Connect och Framtidslyftet. Hon var en av grundarna till ESK – yrkesföreningen för executive search-konsulter i Sverige.

Kristian Svensson

Rekryteringsprofilen Birgitta Neuhauser har avlidit. Hon gick bort i lördags eftermiddag omgiven av sin familj, 78 år gammal. Birgitta Neuhauser […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så många svenskar får skatterabatt i Danmark

    Allt fler högavlönade svenskar åtnjuter förmånliga skatteregler i Danmark genom den så kallade forskarskatten. Så här många är de.

  • Lejonet investerar i skånsk lyxtaxi

    Privatchaufförsföretaget The Car vill skala upp sin exklusiva verksamhet utanför Skåne. Vd Tord Rosenlund söker därför nytt kapital i Rapidus podd Lejonkulan – och lejonet hugger.

  • Hon ska leda klimatklustret

    Anita Sindberg är ny vd för hållbarhetshubben Sustainable Business Hub Scandinavia i Malmö. Hon kommer in med stor industriell erfarenhet.