måndag 15 juli 2024

inloggad som

IT-konsult spräcker 100-miljonersvallen

IT-konsulten Orango i Malmö växer snabbt inom affärssystem och spräckte ifjol 100 miljonersvallen i omsättning. Bolaget anställde 18 personer under 2014 – och ska plocka in 15 till i år.

Orango, som tidigare hette DecidoKompetensor, ökade omsättningen med 25 procent till 105 miljoner kronor under 2014. Snabbast växande delen är konsulttjänster inom Microsoft Dynamics AX.

Helsingborg 141024 Håkan Walberg på Orango. Foto: André de Loisted– Vi började jobba med AX 2011 och är nu knappt 30 anställda inom det området, säger vd Håkan Walberg.

Under 2014 gjorde Orango ett förvärv av Microsoftspecialisten Åhus Studiodata i Kristianstad. Håkan Walberg utesluter inte fler uppköp under innevarande år.

– Under sommaren och hösten la vi fast strategin för framtiden. Vi ska växa minst 10 procent om året, utan avkall på kvalitet och lönsamhet. Just nu tittar vi på expansionsmöjligheter i Västsverige. Förmodligen sker det bäst genom förvärv av ett mindre bolag som Åhus Studiodata, säger Håkan Walberg till Rapidus.

Bland nytillkomna kunderna märks återvinningsbolaget Sysav och Golden Heights-koncernen, som bland annat inkluderar Guldfynd och Hallbergs Guld. Under 2015 ska personalägda Orango anställa 15 nya medarbetare för att klara expansionstakten.

Idag har företaget drygt 80 anställda på kontor i Malmö, Helsingborg och Kristianstad.

Kristian Svensson

IT-konsulten Orango i Malmö växer snabbt inom affärssystem och spräckte ifjol 100 miljonersvallen i omsättning. Bolaget anställde 18 personer under […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • Kvinnor i Lejonkulan

  Rapidus podd Lejonkulan har träffat en lång rad driftiga kvinnliga entreprenörer, och då handlar det om intim hälsa, njutning och relationer. Passa på att lyssna när programledare Jan Dahlqvist tar tempen på deras affärsidéer.

 • Ung börs-vd med miljardmål

  Konsultbolaget Solid X vd Filip Alexanderson är en av Sveriges yngsta börs-vd:ar. Han har kammat hem flera utmärkelser för sitt entreprenörskap. Siktet är nu inställt på att tiofaldiga omsättningen till 1 miljard kronor. Här förklarar han hur det ska gå till.

 • Inwido ser ljusning

  Fönsterbolaget Inwido i Malmö levererar en kvartalsrapport som antyder att det värsta kan vara över på bygg- och renoveringsmarknaden. Orderboken växte organiskt med 10 procent i andra kvartalet. Aktien steg tvåsiffrigt på rapporten.

 • Hänt i vecka 28

  Kvartalsrapporter har dominerat veckans nyhetsflöde från de skånska börsbolagen. Det är en blandad kompott med konjunkturmässigt motstridiga signaler som framträder. En rapport som gav aktielyft var Careiums, med vd Christian Walén.


 • Ung börs-vd med miljardmål

  Konsultbolaget Solid X vd Filip Alexanderson är en av Sveriges yngsta börs-vd:ar. Han har kammat hem flera utmärkelser för sitt entreprenörskap. Siktet är nu inställt på att tiofaldiga omsättningen till 1 miljard kronor. Här förklarar han hur det ska gå till.

 • Skönsång mot cyberbrott 

  Sommaren innebär en ökad risk för bedrägerier, nätfiske och bluffakturor. För att uppmärksamma detta har Vegakören från S:t Johanneskyrkan och cybersäkerhetsbolaget Vigili skrivit om en klassisk sommarsång för att öka medvetenheten om riskerna. 

 • Youcruit i konkurs

  Malmöbolaget Youcruit har försatts i konkurs och huvudägarna i Volito-familjen Granlund förlorar mer än 40 miljoner kronor. Men bolagets rekryteringstjänst för lastbilschaufförer har köpts loss från konkursboet av en tidigare minoritetsägare.

 • Ny IT-konsult utmanar i Skåne

  Skånska IT- och teknikkonsulter får se upp. Nu kommer en konkurrent i form av det norskgrundade Tech Seed som etablerar sig i Malmö. Åsa Melvanius är härförare i det skånska korståget.

 • Precise toppvärvar från Lime

  Efter lyckade kostnadsbesparingar värvar Precise Biometrics en ny finanschef i ekonomiprofilen Maria Wester. Hon har tidigare haft samma roll på Min Doktor och lämnar i sommar Lime Technologies.

 • Great IT på förvärvsjakt

  Med ny vd och uppskruvade tillväxtmål söker Great IT efter bolag att sluka. IT-koncernen vill omsätta 1 miljard kronor inom fem år.

 • Danir ger sig in i fintechbranschen

  Sigma Connectivity, som ingår i den familjeägda bolagsgruppen Danir, är mest känt för produktutveckling. Men nu startar bolaget en renodlad konsultverksamhet med inriktning på fintech.

 • De tar bank-ID ut i världen

  Skaparna av vårt svenska bank-ID vill föra ut lösningen globalt. Malmöbolaget Covr Security lanserar nu sitt ID-system i Bangkok Bank i Thailand. Men vägen dit har varit lång och bolagets omsättning är fortfarande blygsam.

 • Handiscover i konkurs

  Malmöbolaget Handiscovers finansieringsplan sprack i sista stund. Nu är bolaget försatt i konkurs och det är oklart om tjänsten kommer att leva vidare.

 • Cybersäkerhet snabbast växande IT-marknaden

  Det finns stora pengar att hämta för den som kan cybersäkerhet. Rapidus har pratat med några skånska bolag som vill växa på den stekheta marknaden.