tisdag 23 april 2024

inloggad som

Telavox går in i Danmark

Telavox i Malmö ökade under 2014 sin omsättning med 50 procent till drygt 260 miljoner kronor. Samtidigt påbörjades en etablering i Danmark och från och med januari har bolaget sex anställda fältsäljare på andra sidan Öresund. Planen är att de ska vara tjugo stycken när året är slut, och ha fått sina första kollegor i Norge.

– Det är för kundnyttans skull som vi etablerar oss i Danmark. Många företag i Sverige har sina moder- eller dotterbolag i Danmark och söker därför gemensamma kommunikationslösningar, säger vd Viktor Karlsson till Rapidus.

Det är också en av anledningarna till att bolaget inleder en etablering i Norge.

Telavox utvecklar molnbaserade IP-telefonitjänster inriktade mot företag. Bolaget har i dagsläget 110 anställda. Huvudkontoret finns på Media Evolution City i Malmö, där personalstyrkan under året ska utökas med ett 20-tal personer.

– Totalt räknar vi med att behöva dubbla antalet anställda under 2015 till cirka 200 medarbetare, säger Viktor Karlsson.

Under 2014 sålde medgrundaren Marie-Ann Wachtmeister sina andelar i Telavox, vilka delvis förvärvades av Peter Ahldin, tidigare vd för Availo och en av grundarna av börsnoterade aktiemäklaren Remium. Han fick även rollen som styrelseordförande.

Izabella Rosengren

Telavox i Malmö ökade under 2014 sin omsättning med 50 procent till drygt 260 miljoner kronor. Samtidigt påbörjades en etablering […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad