tisdag 14 maj 2024

inloggad som

Knowit ska rekrytera 40 till nytt bolag i Danmark

Börsnoterade Knowit startar nytt dotterbolag i Danmark inom beslutstöd. Ansvarig blir Jim Nielsen som närmast kommer från konsultföretaget Wilke.

Partner till Knowit i nya satsningen Knowit Decision Danmark blir mjukvarukoncernen SAS Institute. Upplägget följer samma mall som när Knowit i höstas gick igång med Knowit Decision O2 i Oslo.

Planen i Köpenhamn är att rekrytera 40-50 medarbetare till det nya bolaget inom de närmaste fem åren. Chefen Jim Nielsen har innan sin tid på Wilke jobbat på just SAS Institute.

Jim Nielsen3– Jag är nu igång med att anställa de första konsulterna. Vi ska vara 10 personer innan årets slut, säger Jim Nielsen till Rapidus.

Avstampet för Knowit Decision är den heta ”big data”-trenden.

– Tillkomsten av stora datamängder har accelererat, inte minst genom trafiken på sociala medier. För beslutsfattarna gäller det att spjälka upp datan för att kunna styra sin verksamhet. Vi kommer vara rådgivare och implementera lösningar för denna process, säger Jim Nielsen.

Sedan tidigare har Knowit ett tiotal anställda i Köpenhamn, med kunder som rederiet DFDS. I Skåne har Knowit cirka 150 anställda. Företagets verksamhet i Malmö pekas i senaste delårsrapporten ut som ett särskilt växande område. Koncernchef är Per Wallentin.

Kristian Svensson

Börsnoterade Knowit startar nytt dotterbolag i Danmark inom beslutstöd. Ansvarig blir Jim Nielsen som närmast kommer från konsultföretaget Wilke. Partner […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Inarea ökar arean

    Golvläggningskoncernen Inarea, helägd av investerargruppen Small Cap Partners i Malmö, gör ett storförvärv i Finland. Affären innebär näst intill en fördubbling av omsättningen till 3 miljarder kronor.

  • Omstridd ägare lämnar Neola

    Neola Medical i Lund, med vd Hanna Sjöström, meddelar att Masoud Khayyamis kritiserade investeringsbolag Cardeon köpts ut ur bolaget av en grupp delägare.

  • Precis vad Precise behövde

    Precise Biometrics i Lund har andats optimism på senare tid. Nu minskar förlusten i rapporten för årets första kvartal.