fredag 26 april 2024

inloggad som

Doro i Lund köper telekombolag

|  , ,
|  

Börsnoterade Doro i Lund köper telekombolaget Caretech i Kalix med 100 anställda. Caretech är marknadsledare i Norden inom digital trygghetstelefoni.

Säljare är riskkapitalbolaget Verdane Capital. Doro betalar 240 miljoner kronor i affären, enligt ett pressmeddelande nu på tisdagsmorgonen. Planen är att transaktionen ska slutföras per den 31 januari 2015.

– Vi vill växa inom telecare-sektorn som har synergier med vår nuvarande kärnaffär inom mobiltelefoner för seniorer. Förvärvet av Caretech innebär att vi accelererar utvecklingen av vårt erbjudande inom Telecare, säger Doros vd Jérôme Arnaud i pressmeddelandet.

Caretech kommer att bli ett affärsområde inom Doro och väntas omsätta 150 miljoner kronor nästa år, med en vinstmarginal på 20 procent. Den årliga tillväxttakten ligger på 30 procent.

Kristian Svensson

Börsnoterade Doro i Lund köper telekombolaget Caretech i Kalix med 100 anställda. Caretech är marknadsledare i Norden inom digital trygghetstelefoni. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.