måndag 29 april 2024

inloggad som

Facebook och Google går till Skåne för möbler

Skånska möbler har hittat in till Facebooks, Googles och Microsofts amerikanska kontor. Det är Österlenföretaget Gärsnäs som fått order från de tre Silicon Valley-jättarna.Emily, Fredrik Färg-Emma Blanche, Gärsnäs 2014 Foto Lennart Durehed

− Det gäller ett 30-tal fåtöljer och nu har vi förfrågan från Microsoft om 100 stycken till, säger vd Dag Klockby till Rapidus.

Beställningarna gäller fåtöljerna Emma och Emily, formgivna av Emma Marga Blanche och Fredrik Färg. Under året har även kontor i Sverige, som bland annat Swedbanks nya huvudkontor i Stockholm, inretts med Gärsnäsmöbler.

Under 2013 ökade Gärsnäs omsättning med runt 15 procent, och årets omsättning beräknas stiga ytterligare 20 procent till 85 miljoner kronor.

− Under ett par år har vi satsat på en ganska hög förnyelsetakt med produktutveckling och ny marknadspersonal. Det här ökade miljötänket med hållbarhet och lokal produktion sammanfaller med utvecklingen inom möbelindustrin. Det blir viktigare att man vet var möblerna är gjorda och hur de är gjorda, säger Dag Klockby.

Hanna Sigeman

Skånska möbler har hittat in till Facebooks, Googles och Microsofts amerikanska kontor. Det är Österlenföretaget Gärsnäs som fått order från […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.