onsdag 24 april 2024

inloggad som

Orbital öppnar showroom på Mäster Johan

Malmöföretaget Orbital Systems vattenbesparande dusch har rönt mycket uppmärksamhet, inte minst efter att Skypegrundaren Niklas Zennström investerade i verksamheten. Nu inleder bolaget samarbete med hotell Mäster Johan i Malmö.

Efter en tids dialog parterna emellan har Orbital Systems installerat en av sina miljövänliga duschkabiner i ett rum på Mäster Johan. Orbital bjuder på duschkabinen medan hotellet betalar för installationen.

Ulrika andersson— De får ett showroom för sina kunder och vi erbjuder våra gäster en annorlunda upplevelse, säger hotelldirektör Ulrika Andersson till Rapidus.

Enligt henne använder hotellbranschen mycket energi och vatten. Därför är det viktigt att gå i bräschen och lyfta fram nya innovationer. Rummet är tillgängligt för vem som helst att boka, de första gästerna invigde det i onsdags förra veckan.

Bakom Orbital Systems står Mehrdad Mahdjoubi som startade utvecklingen av duschen på industridesignutbildningen på LTH. Duschen rengör och återvinner vattnet medan man duschar och på så sätt sparas både vatten och energi.

I våras gick Skype-miljadären Niklas Zennström in och investerade sju miljoner kronor i företaget, för att finansiera uppskalning och installation av duschar på Malmö IP. På hotell Mäster Johan har de specialanpassat duschen med mässingsvred och -lister för att passa in i inredningen. Trots investeringen har hotelldirektör Ulrika Andersson inte provduschat själv.

— Nej, men jag har varit inne och känt på vattentrycket. Men man behöver inte oroa sig. Det är bra tryck i den, det är lite tropiskt duschhuvud.

Olof Peterson

Malmöföretaget Orbital Systems vattenbesparande dusch har rönt mycket uppmärksamhet, inte minst efter att Skypegrundaren Niklas Zennström investerade i verksamheten. Nu […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Här är Årets Rapidusföretag

    På tisdagskvällen ställde Rapidus och Vinge till med fest när Årets Rapidusföretag och Årets Friskt Vågat skulle koras för 23:e året i rad.

  • Spelet bakom Academedia-affären 

    I början av året ville Mellby Gård sälja sitt innehav i friskolejätten Academedia till mångmiljardären Roger Akelius. Men efter massiv kritik drog sig Mellby Gård ur affären. Mellby Gårds vd Johan Andersson ger Rapidus en exklusiv inblick i vad som egentligen hände.

  • Positivt i skånska rapporter

    Beijer Ref levererar en rökare i krysset, medan fastighetsbolagens nedskrivningar verkar ha tagit slut. Det är huvudpunkterna i dagens rapporter från de stora skånska börsbolagen.