tisdag 14 maj 2024

inloggad som

TFS rekryterar från konkursad partner

Bara månader efter att functional food-bolaget Foodfiles inledde samarbete med kontraktsforskaren Trial Form Support i Lund går Foodfiles i konkurs. Nu plockar TFS upp några av nyckelpersonerna.

I augusti tvingades Foodfiles, med 17 anställda i Uppsala och Finland, i konkurs. Inriktningen var kliniska studier om livsmedel och kosttillskott, och i kundlistan fanns Arla, Danisco och Unilever. Därmed går samarbetet med TFS om intet. Istället väljer TFS nu att rekrytera två personer från verksamheten.

— Vi har tagit in deras stjärnor, de ska utöka vår kunskap inom functional food, säger TFS:s Nordenchef Jan Hellqvist till Rapidus.

Rekryteringen är en del i att bredda bolagets marknadssegment utanför den traditionella läkemedelsindustrin. TFS har samtidigt gjort en rekrytering inom området medicinsk teknik.

— Vi ser att kraven på medicinsk teknik och livsmedel ökar. Om man påstår att en yoghurt är nyttig måste man kunna bevisa det. Därför ser vi en ökning av kunder inom dessa områden, säger Jan Hellqvist.

TFS växer så det knakar, förra året köpte bolaget upp amerikanska Beardsworth och omsättningen växte med 17 procent. Med 187 anställda i Norden har företaget enligt Jan Hellqvist gått om konkurrenten Quintiles som regionens största kontraktsforskare. Dessutom håller TFS på att växa ur sina lokaler mitt emot Tetra Pak i södra Lund. När nuvarande fastighetskontrakt går ut år 2016 vill Jan Hellqvist flytta.

— Vi vill sitta så nära företagsklustren som möjligt, så vi kan vara i den miljön som våra kunder är. Då vill vi gärna flytta till Medicon Village, säger han.

Olof Peterson

Bara månader efter att functional food-bolaget Foodfiles inledde samarbete med kontraktsforskaren Trial Form Support i Lund går Foodfiles i konkurs. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Inarea ökar arean

    Golvläggningskoncernen Inarea, helägd av investerargruppen Small Cap Partners i Malmö, gör ett storförvärv i Finland. Affären innebär näst intill en fördubbling av omsättningen till 3 miljarder kronor.

  • Omstridd ägare lämnar Neola

    Neola Medical i Lund, med vd Hanna Sjöström, meddelar att Masoud Khayyamis kritiserade investeringsbolag Cardeon köpts ut ur bolaget av en grupp delägare.

  • Precis vad Precise behövde

    Precise Biometrics i Lund har andats optimism på senare tid. Nu minskar förlusten i rapporten för årets första kvartal.