måndag 6 maj 2024

inloggad som

ÅR Packaging tecknar samarbetsavtal

Förpackningsjätten ÅR Packaging Group i Lund tecknar ett strategiskt partneravtal med italienska Sada. Planen är att samverka inom tillverkning, sälj och marknadsföring av kartongmaterial.

ÅR Packaging grundades 1929 som Åkerlund & Rausing. Koncernen har idag huvudmarknad i nordvästra och östra Europa, medan Sada Packaging har lejonparten av sina affärer i Italien.

Under första halvåret 2014 omsatte ÅR Packaging 200 miljoner euro, vilket är en minskning med fyra procent från samma tid ifjol. Samarbetsavtalet med Sada gäller den italienska marknaden och öppnar enligt ÅR för ny tillväxt.

— För Skåne och Lund är detta bra. Vi ser att det kan finnas möjligheter för oss genom Sadas produkter och teknik, säger Per Nyström, vd för ÅR Packagings svenska verksamhet.

Som Rapidus tidigare rapporterat är ÅR Packaging Group, bestående av bland annat Flextrus och Å&R Carton i Lund, inne i en storsatsning på produktutveckling. I år investerar koncernen 30 miljoner euro i FoU och effektiviseringar, varav en stor del hamnar i Lund där gruppen sysselsätter 350 personer.

Totalt har företaget 1.600 anställda. Vd är Harald Schulz. Ägare är riskkapitalbolagen Ahlström och Accent, som längre fram siktar på en börsnotering av verksamheten. Sedan tidigare har ÅR ett liknande samarbetsavtal med TCPL runt den indiska marknaden.

Kristian Svensson

Förpackningsjätten ÅR Packaging Group i Lund tecknar ett strategiskt partneravtal med italienska Sada. Planen är att samverka inom tillverkning, sälj […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Ørsted Sverige trotsar motvind

    Efter fjolårets katastrofresultat skrotar danska Ørsted flera av sina havsvindsprojekt världen över. Men planerna på en massiv utbyggnad i Sverige kvarstår. 

  • Radinn-vd:n tar över elektronikföretag

    Det Malmöbaserade elektronikföretaget J2 Sourcing köper Vellingebolaget 5A som startpunkt för ett nytt affärsområde. Den tidigare Radinn-vd:n Mathias Bergman tar vd-stolen i det köpta bolaget.

  • Rapidus-34:a på nytt jobb

    Rapidus utsåg Ludvig Sjöberg till topp fem bland 34:orna 2022 för sitt arbete med transplatationsbolaget UGKL Science. Nu byter han jobb och blir vd för Moroxite T, ett bolag från Bonesupport-gänget.