söndag 12 maj 2024

inloggad som

Hudcancer i fokus för Lennart Holms medicintekniksatsning

Sedan starten i slutet av förra året har ledningen för Helsingborgsbaserade DermaZip varit tystlåten om vad bolaget egentligen ska göra. Nu lyfter Perstorpveteranen och medgrundaren Lennart Holm lite på förlåten.

Utöver Lennart Holm finns Vigmeds vd Finn Ketler och affärsutvecklingschef för Amerika, Henrik Olsson, i ägarlistan för DermaZip tillsammans med uppfinnaren Henrik Falk och plastikkirurgen Charles Randquist.

Bolaget är i full färd med att utveckla en prototyp för att kirurgiskt avlägsna födelsemärken, uppger Lennart Holm. Födelsemärken, som vid överdriven solexponering kan växa till hudcancertumörer, avlägsnas i dag antingen genom ett mindre kirurgiskt ingrepp eller bränns bort med laser.

— Vi har utvecklat en helt nya metodik för att ta bort födelsemärken kirurgiskt. Vi har arbetat fram en fungerande prototyp men vi är inte nöjda än. Om 6-7 månader vet vi mer om det är kommersiellt gångbart, säger Lennart Holm till Rapidus.

Lennart Holm, tidigare koncernchef för kemijätten Perstorp, har de senaste åren engagerat sig i en rad skånska innovationsbolag. Bland dem finns Vigmed och Nexam Chemical som båda noterats på First North. DermaZip är hittills finansierat av helt av grundarna och några planer på att ta in externt kapital finns inte, uppger Lennart Holm.

— Nej, vi fortsätter att finansiera tills vi vet om vi ska ta det här vidare, säger han.

Erik Olausson

Sedan starten i slutet av förra året har ledningen för Helsingborgsbaserade DermaZip varit tystlåten om vad bolaget egentligen ska göra. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Explosiv marknad i Lejonkulan

    Cirka 30 procent av Ukrainas yta sägs vara kontaminerad med landminor och odetonerad ammunition, som i dagens takt skulle ta hundratals år att röja. Malmöbolaget EO Dynamics utvecklar AR-teknik för att öka tempot på den internationella minröjningen