fredag 1 mars 2024

inloggad som

Ny storinvestering till FlatFrog i Lund…

Den tunga ägarskaran bakom teknikbolaget FlatFrog i Lund fortsätter pumpa in pengar. Under sommaren har bland andra Köpenhamnsbaserade Sunstone Capital skjutit till sammanlagt 130 miljoner kronor till FlatFrog, som är på vippen att lansera sin tryckkänsliga bildskärm på konsumentmarknaden.

Med nya investeringen har ägarna satsat över en halv miljard i FlatFrog sedan starten 2008. Pengarna ska främst gå till affärer i Asien, där en större PC-tillverkare under första delen av hösten lanserar datorer med FlatFrogs tryckkänsliga skärm. Parallellt jobbar FlatFrog med att sälja tekniken för att göra större 32-tumsskärmar tryckkänsliga till andra tillverkare.

christer_fahraeus2— Där räknar vi med lansering i början av nästa år. Det kan vara spelare som Hitachi, Samsung och Pioneer som själv står för tillverkningen av LCD-skärm och chassi, säger styrelseordförande och grundare Christer Fåhraeus till Rapidus.

Han går själv in med drygt en miljon kronor i emissionen, där internationella riskkapitalbolaget Invus står för över 100 miljoner kronor och Sunstone Capital för 26 miljoner. Sedan tidigare finns även Intel Capital i ägarlistan.

FlatFrog sysselsätter ett 70-tal personer i bland annat Lund, Korea och Taiwan. Vd är Dhwani Vyas.

Företagets patenterade teknik för att styra tryckkänsliga skärmar baseras på ljussignaler som skickas in från sidan, till skillnad från exempelvis en iPhone som styrs med så kallad kapacitiv teknik där skärmytan är elektriskt laddad.

Omsättningen är på väg uppåt, men resultatet skrivs alltjämt i rött. Senaste registrerade räkenskapsåret låg förlusten på drygt 90 miljoner kronor.

Erik Olausson

Den tunga ägarskaran bakom teknikbolaget FlatFrog i Lund fortsätter pumpa in pengar. Under sommaren har bland andra Köpenhamnsbaserade Sunstone Capital […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så många svenskar får skatterabatt i Danmark

    Allt fler högavlönade svenskar åtnjuter förmånliga skatteregler i Danmark genom den så kallade forskarskatten. Så här många är de.

  • Lejonet investerar i skånsk lyxtaxi

    Privatchaufförsföretaget The Car vill skala upp sin exklusiva verksamhet utanför Skåne. Vd Tord Rosenlund söker därför nytt kapital i Rapidus podd Lejonkulan – och lejonet hugger.

  • Hon ska leda klimatklustret

    Anita Sindberg är ny vd för hållbarhetshubben Sustainable Business Hub Scandinavia i Malmö. Hon kommer in med stor industriell erfarenhet.