lördag 20 april 2024

inloggad som

Qgroup sväljer Malmöbyrå med 14 anställda

Konsultkoncernen Qgroup köper en större minoritetspost i webbyrån Dynamic Dog i Malmö, med 14 anställda. Förvärvet är det andra på kort tid för Qgroup.

Säljare är Dynamic Dogs vd Björn Alexandersson som grundade Malmöbyrån 1999 och hittills varit ensam ägare. Även efter affären kommer han behålla en majoritet av aktierna.

Dynamic Dog är specialiserade på design och teknikutveckling för webben. Bland kunderna finns Doro, City Gross och Malmöbaserade e-handelsbolaget Tvins.

Jon_Carvell— Jag har känt Björn Alexandersson i många år och länge funderat på att hitta någon form av samarbete. Dynamic Dog var tidigt ute med att ta det digitala klivet och skaffade sig utvecklingskompetens inom .NET, Episerver och så vidare, säger Qgroups vd Jon Carvell till Rapidus.

Dynamic Dog omsatte cirka elva miljoner kronor 2013, med ett positivt resultat på runt två miljoner kronor uppger Björn Alexandersson. Affären med Qgroup ger byrån expansionsmöjligheter såväl geografiskt som inom nya affärsområden, menar han.

Bjorn_Alexandersson— Vi har till exempel inte jobbat så mycket med mobilteknik. Det kan det säkert bli mer av nu när vi blir del av Qgroup, säger Björn Alexandersson.

Förvärvet kommer kort tid efter att Qgroup köpt delar av IXX IT-partner och inräknat Dynamic Dogs 14 anställda sysselsätter Group i dag ett 100-tal personer i tio dotterbolag. Jon Carvell räknar med att vara ytterligare 25-50 inom ett år.

— Men de här förvärven har varit undantag, vi räknar främst med att växa organiskt framöver, säger han.

Qgroup ägs till största delen av Jon Carvell, med en bakgrund från HiQ, samt Mikael Kretz och Håkan Paulsson, med ett förflutet från Create Group och senare Knowit. Mohammed Al-Amoudi blev delägare i början av hösten genom en investering på fem miljoner kronor. Koncernen omsatte cirka 35 miljoner kronor 2013 med 90 miljoner kronor i prognos för 2014, enligt Jon Carvell.

Erik Olausson

Konsultkoncernen Qgroup köper en större minoritetspost i webbyrån Dynamic Dog i Malmö, med 14 anställda. Förvärvet är det andra på […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Svensk scampi i Lejonkulan

    Veckans avsnitt av podden Lejonkulan gästas av bolaget Cresponix som ska odla hållbar scampi i Sverige. Det är första gången Jan Dahlqvist bjuder in ett bolag helt utan Skånekopplingar.