tisdag 7 maj 2024

inloggad som

Nasdaq OMX startar börsskola med skånsk byrå

Financial Meetings Øresund får en tung partner — Nasdaq OMX. Tillsammans planerar de utbildningar för företag som siktar på notering, samt börsbolag som behöver uppdatera sina kunskaper.

Monica Thomasson, vd för Aktiv Kommunikation som arrangerar Financial Meetings Øresund, uppger att Nasdaq OMX går in som ny partner och ska köra en heldagsutbildning i höst.

monica_thomasson— Vi kommer på sikt att hålla utbildningar i noteringsprocessen, med fokus på juridik, investerarrelationer, analys och kommunikation. Intresset för att notera sig är stort och jag är otroligt glad för att vi kan bygga det här samarbetet med Nasdaq OMX. Det betyder också mycket för vår verksamhet och arbetet med att stärka Öresund som en finansiell mötesplats, säger Monica Thomasson till Rapidus.

Initiativet togs tidigt i höstas av Nasdaq OMX dåvarande Skånerepresentanter. Riktlinjerna drogs upp på ett möte efter jul. Förutom starten av en börsskola hoppas Monica Thomasson att samarbetet ska öppna för tätare kontakter med både Stockholm och Köpenhamn.

— Det här innebär inte bara att regionens företag får en kontakt med Stockholmsbörsen utan även med Köpehamn, för samarbetet omfattar hela Nasdaq OMX Nordic.

Övriga partners till Financial Meetings, som kommer att bidra med sin expertis till utbildningen, är Deloitte, Mannheimer Swartling och Wihlborgs.

Jennie Larsson

Financial Meetings Øresund får en tung partner — Nasdaq OMX. Tillsammans planerar de utbildningar för företag som siktar på notering, […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Danmarkskollen – statsbesök och Eurovision

    Inget får danskar att prata om Sverige som ett kungabesök. Även Eurovision och en dansk bank som slukar svenska pengar tar stor plats i danska tidningar. Rapidus har koll på danskarnas Sverigebild.

  • Kungens solceller i konkurs

    Skuldtyngda Ourliving genomför en företagsrekonstruktion och vd:n hoppar av. Samtidigt sätts dotterbolaget som levererat solceller till Kungliga slottet i konkurs.

  • Fortsatt nedåt för Sturup

    Swedavias statistik för april visar att antalet resenärer vid Malmö flygplats fortsätter att minska, minus 39 procent i år jämfört med i fjol. Flygplatsen är därmed sämst i klassen av alla Swedavias flygplatser.

  • Starkt från Peab och Trianon

    Trianons aktie tog ett skutt upp när kvartalsrapporten presenterades i dag. Och Peab överraskar med rekord i orderingång. Rapidus samlar upp de skånska storbolagsrapporterna.


  • Kraftigt volymtapp i dagens rapportflod

    Börsbolagens rapporter för årets första kvartal strömmar in. Bland dagens rapporter går kurvorna åt olika håll: upp för fastighetsbolaget Wihlborgs och ned för fönsterbolaget Inwido.

  • Kjell & Companys aktie i fritt fall

    Prylkedjan Kjell & Companys rapport för det fjärde kvartalet blev en besvikelse och utdelning uteblir. Fastighetsbolaget Wihlborgs skruvar däremot upp utdelningen, trots minskat förvaltningsresultat.

  • Pressat Heimstaden i dagens rapportflod

    Säsongen för börsbolagens rapportering för årets tredje kvartal är här. Idag kom bland andra Heimstaden, Wihlborgs, Duni, Inwido och Beijer Ref.

  • Många projekt i Wihlborgs klimatarbete

    Fossilfritt stål och likströmskablar. Det är några av fastighetsbolaget Wihlborgs senaste givar i jakten på ett klimatsmartare fastighetsbestånd.

  • Wihlborgs gör rekord

    Fastighetsbolaget Wihlborgs tuffar på bra, mitt i den oroliga fastighetsmarknaden.

  • Tisdagens rapporter

    Inwido möter en tuffare marknad Den Malmöbaserade fönstertillverkaren Inwido startade året med att ”möta en tuffare marknad”, enligt rapporten för […]

  • Nybyggandet kan bromsas

    Wihlborgs har flera stora nybyggen på gång i västra Skåne, däribland ett par av bolagets största kontorsbyggen hittills. Men de […]

  • Tunga hyreshöjningar för kontor

    Årsskiftet medförde en kraftigare höjning av kontorshyrorna än på många år. Trots det är efterfrågan på kontorslokaler fortsatt stark, även […]

  • Fler kommentarer från läsekretsen

    Efter 22 år byter Rapidus ägare och vi har varit i kontakt med några av våra långtida medlemmar för att […]

  • Börshuset kan byggas om till hotell

    Malmös gamla börshus på Skeppsbron, där det i dag är kontorslokaler, står inför en renovering. Ett alternativ som fastighetsägaren Wihlborgs […]