onsdag 24 april 2024

inloggad som

Bildreportage: Världens spelnördar flockas i Malmö

Nordic_game_breddare

Den årliga spelkonferensen Nordic Game, med drygt 2.000 deltagare, har intagit Slagthuset i Malmö. Ett populärt inslag på konferensens första dag var ett investeringsseminarium, där omkring 80 investerare och spelutvecklare deltog.

— Det finns nu betydligt mycket pengar inom Norden för investeringar och återinvesteringar i spel. Vi hoppas att detta kan bli en utvecklad mötesplats för både startup och större bolag, både för lokala ängelinvesterare och globala VC-bolag, säger Erik Robertson, vd för Nordic Game Resources som arrangerar konferensen.

Investmentbolaget Spintop Ventures är ett bolag på plats på Nordic Game. Grundaren Mats Johansson säger att det är svårt att investera i spelbranschen, då ett enskilt spel kan bli allt från flopp till extremt framgångsrikt.

— Men vi har många ögon och öron som hjälper oss att känna av branschen och ta pulsen på specifika företag, säger han till Rapidus.

En tydlig trend är att det bildas alltfler små utvecklare, så kallade independentbolag. I går arrangerades till och med en speciell kväll där enbart den typen av bolag kunde visa upp sig. Några av dem har fått stöd från det nordiska datorspelsprogrammet, som nu har delat ut sina allra sista miljoner — tre miljoner i ekonomiskt stöd till 9 av totalt 175 sökande spelbolag.

Klicka här för ett snabbt bildsvep från tioårsjubilerande Nordic Game. På plats finns bland andra Martin Walfisz från Planeto, vars spel Quiz Battle lanseras i Tyskland i dag, Johanna Nylander från Dataspelsbranschen och Nikolaj Nyholm från Sunstone Capital.

Anders Frick

Den årliga spelkonferensen Nordic Game, med drygt 2.000 deltagare, har intagit Slagthuset i Malmö. Ett populärt inslag på konferensens första […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Här är Årets Rapidusföretag

    På tisdagskvällen ställde Rapidus och Vinge till med fest när Årets Rapidusföretag och Årets Friskt Vågat skulle koras för 23:e året i rad.

  • Spelet bakom Academedia-affären 

    I början av året ville Mellby Gård sälja sitt innehav i friskolejätten Academedia till mångmiljardären Roger Akelius. Men efter massiv kritik drog sig Mellby Gård ur affären. Mellby Gårds vd Johan Andersson ger Rapidus en exklusiv inblick i vad som egentligen hände.

  • Positivt i skånska rapporter

    Beijer Ref levererar en rökare i krysset, medan fastighetsbolagens nedskrivningar verkar ha tagit slut. Det är huvudpunkterna i dagens rapporter från de stora skånska börsbolagen.