tisdag 14 maj 2024

inloggad som

Fem snabba till kanadensiska spelmogulen Serge Landry…

… styrelseordförande i Alliance numérique, som varje år arrangerar Montreals motsvarighet till Nordic Game i Malmö. Spelkonferensen på Slagthuset startar i dag.

Vad fick dig att resa till Malmö?

Serge_landry— Jag har träffat så många spännande personer från Öresundsregionen på evenemang som Game Developers Conference i San Francisco och Gamescom i Köln.

Varför är Malmö och Nordic Game intressant?

— Det händer väldigt mycket i den här delen av världen, se bara på jättesuccéer som Minecraft och Clash of Clans. Jag är här för att träffa personerna bakom spel som dessa, med förhoppningen att kunna återskapa motsvarande framgångar i Kanada.

Vad finns det för likheter på spelsidan mellan Öresundsregionen och din hemregion?

— Montreal och Quebecprovinsen betraktas som världens tredje största spelutvecklingskluster, efter Los Angeles och Tokyo. Men industrin består huvudsakligen av stora spelföretag. På småbolagssidan håller utvecklingen precis på att dra igång, vilket innebär att ekosystemet och balansen mellan små och stora bolag är bättre här än i Kanada.

Vad gör Alliance numérique förutom att arrangera konferenser?

— Vi är Quebecs motsvarighet till svenska organisationen Dataspelsbranschen. Idag har vi omkring 130 medlemmar — allt från små independentbolag till bjässar som Ubisoft och Eidos.

Du ligger även bakom bolaget Miralupa — vad gör ni?

— Miralupa är ett litet spelutvecklingsföretag som bland annat sysslar med så kallad augmented reality i spel, utställningar och olika typer av evenemang.

Anders Frick

… styrelseordförande i Alliance numérique, som varje år arrangerar Montreals motsvarighet till Nordic Game i Malmö. Spelkonferensen på Slagthuset startar […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Inarea ökar arean

    Golvläggningskoncernen Inarea, helägd av investerargruppen Small Cap Partners i Malmö, gör ett storförvärv i Finland. Affären innebär näst intill en fördubbling av omsättningen till 3 miljarder kronor.

  • Omstridd ägare lämnar Neola

    Neola Medical i Lund, med vd Hanna Sjöström, meddelar att Masoud Khayyamis kritiserade investeringsbolag Cardeon köpts ut ur bolaget av en grupp delägare.

  • Precis vad Precise behövde

    Precise Biometrics i Lund har andats optimism på senare tid. Nu minskar förlusten i rapporten för årets första kvartal.