fredag 26 april 2024

inloggad som

Tung kvintett investerar i hemlig kamerateknik

Ett koppel telekomveteraner går in som delägare Modcam, där Mobile Heights tekniska chef Bogdan Tudosoiu sitter som vd. Bland de som nu skjutit till pengar finns Polar Rose-grundaren Jan Erik Solem och Sigma Connectivitys vd Fredrik Hedlund.

Förutom Solem och Hedlund ingår Huaweis platschef Tord Wingren, TAT-grundaren Karl-Anders Johansson, samt Björn Lundqvist från Sony Mobile-sfären i gruppen som satsar sammanlagt 1,5 miljoner kronor i verksamheten, något som ska räcka för att ta fram en prototyp under hösten.

— Det är gamla bekanta och vänner som investerar som privatpersoner. Jag är inte ens säker på att tjänsten kommer att fungera, det är därför vi bygger en prototyp. Till hösten får vi se om idén fungerar och kan lyfta, säger Modcams vd Bogdan Tudosoiu till Rapidus.

Prototypen kräver såväl hård- som mjukvara, men mer detaljer än så vill Bogdan Tudosoiu inte ge med hänvisning till att bolaget ännu inte har några klara patent. Han poängterar att det i dagsläget rör sig om ett hobbyprojekt. Bolaget grundades av Bogdan Tudosoiu tillsammans med Tord Wingren och Jan Erik Solem.

Joel Lyth

Ett koppel telekomveteraner går in som delägare Modcam, där Mobile Heights tekniska chef Bogdan Tudosoiu sitter som vd. Bland de […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.