måndag 4 december 2023

inloggad som

MultiQ levererar skärmlösningar till nya MalmöExpressen

Börsnoterade MultiQ i Lund står bakom informationsskärmarna i de nya superbussar som snart börjar rulla i Malmö. Varje buss utrustas med sex stycken dubbelskärmar i en affär med hemligt ordervärde.

Tanken är att visa information, nyheter och reklam för resenärerna på MalmöExpressen, som från och med juni ska trafikera linje 5 från Västra Hamnen ut till Rosengård. Totalt handlar det om femton bussar.

MultiQ har efter fjolårets fusion med konkurrenten Publiq seglat upp som en av landets största aktörer inom digital skyltning. Bolaget invigde förra veckan ett nytt huvudkontor på Ideon i Lund. Styrelseordförande och huvudägare Lars Pålsson menar att det mycket väl kan bli fråga om fler förvärv framöver.

— Vi verkar på en fragmenterad marknad med många mindre spelare, både i Sverige och utomlands. Det sker nu en konsolidering och vi vill definitivt vara med i den processen, säger Lars Pålsson till Rapidus.

För några veckor sedan stängde MultiQ sitt bästa kvartal sedan 2011. Omsättningen mer än dubblades och förlust vändes till en vinst på sex miljoner kronor.

magnus forsbrand— Vi ser fortfarande att försäljningen kommer att variera mellan enskilda kvartal framöver, men har man haft det tufft länge betyder ett sådant här resultat mycket. Det ger framtidstro och möjliggör nya investeringar i både produktutveckling och marknad, säger vd Magnus Forsbrand.

MultiQ har cirka 30 anställda. Företagets största installation av smarta bildskärmar finns hos Svenska Spel.

Kristian Svensson

Börsnoterade MultiQ i Lund står bakom informationsskärmarna i de nya superbussar som snart börjar rulla i Malmö. Varje buss utrustas […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad