fredag 10 maj 2024

inloggad som

IT-doldis får genombrottsorder hos LFV

Malmöbolaget InfoTech Scandinavia, majoritetsägt av Dan Olofssons Danir, tar en första storkund inom offentliga sektorn. Det är LFV, tidigare Luftfartsverket, som valt att använda InfoTechs egenutvecklade system Advantum för dokument- och ärendehantering.

Med bas i Malmö har InfoTech Scandinavia utvecklat ett ärende- och dokumenthanteringssystem i första hand inriktad mot tillverkande industrin. Storbolag som AstraZeneca, G4S, Pfizer, Assa Abloy och Ikea finns sedan tidigare i kundlistan. Nu har bolaget tagit ett rejält första steg in på den offentliga sektorn genom att vinna en upphandling hos LFV, som med runt 1.250 anställda och en omsättning på tre miljarder servar den svenska flygtrafiken.

joakim_svensson— Avtalet löper över flera år där vi står för systemet och CGI för driften. För oss är det en mångmiljonaffär inom en ny sektor där vi nu hoppas kunna plocka fler myndigheter som kunder, säger InfoTech Scandinavias vd Joakim Svensson till Rapidus.

Styrkan i InfoTechs system ligger i möjligheten för kunden att själv konfigurera systemet och på så vis undvika omfattande kundanpassningar. Det ska ge ett flexibelt system som kan anpassas om verksamheten ändras samtidigt som underhållskostnaderna hålls ner. Sedan starten 1999 har omsättningen sakta krupit uppåt för att de senaste åren ligga strax över tio miljoner kronor. Verksamheten sysselsätter 18 personer där ledning och försäljning sköts från Malmö och utvecklingen vid Stockholmkontoret.

— Vi ska fortsätta att ha egna kunder men tillväxten ska ske genom fler partner, säger Joakim Svensson.

Utöver vd är han delägare i InfoTech Scandinavia, som till största delen ägs av Dan Olofssons holdingbolag Danir.

Joel Lyth

Malmöbolaget InfoTech Scandinavia, majoritetsägt av Dan Olofssons Danir, tar en första storkund inom offentliga sektorn. Det är LFV, tidigare Luftfartsverket, […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon ska rädda Veg of Lund

    Oatly-veteranen Helene Nielsen har tagit över som vd för Veg of Lund med potatisdrycken Dug. Nu är det vinna eller försvinna efter flera år av stigande förluster.

  • Robotar från Lund vill in i e-handeln

    Cognibotics försäljning av robotautomation accelererar. Efter en ökning med över 30 procent flera år i rad har Lundabolaget nu säkrat sitt största kundavtal hittills.

  • Camurus lyfter på rapport

    Lunds läkemedelsstjärna Camurus ökar på sista raden i dagens rapport för årets första kvartal. Samtidigt upprepar det Lundabaserade läkemedelsbolaget sina finansiella utsikter för helåret.