tisdag 5 december 2023

inloggad som

Nya värvningar på Öresundskomiteen, VA Syd och Wonderleap & Eight

Marianne Ekdahl, i dag press- och public affairsansvarig på European Spallation Source ESS AB (ESS), tillträder en nyinrättad tjänst som kommunikationsstrateg på Öresundskomiteen.

Ekdahl har arbetet på ESS sedan starten 2007 och byggt upp kommunikationsfunktionen från grunden. Tidigare har hon varit politisk rådgivare för den liberala partigruppen i Europaparlamentet, politisk sekreterare för Europaparlamentarikerna Olle Schmidt och EU-kommissionären Cecilia Malmström, samt ledarskribent på bland annat Sydsvenskan och Dagens Nyheter.

Amanda Haux är ny kommunikatör och pedagog på VA Syd. Där ansvarar hon för att ta ett samlat grepp om bolagets pedagogiska verksamhet, och framförallt det pedagogiska material som ska finnas i Hållbarhetshuset, som just nu byggs upp vid Hyllie vattentorn.

Hon arbetade tidigare som utbildningskoordinator på Vattenhallen Science Center, vid LTH. Även där ansvarade Haux för den verksamhet, experiment, aktiviteter och olika stationer, som elever på studiebesök sysselsätts med. Skillnaden i Hållbarhetshuset blir att allt pedagogiskt material ska vara digitalt.

Klas Oskarsson har rekryterats som ny projektledare till byrån Wonderleap & Eight. Han kommer närmast från ett liknande uppdrag på The Fan Club, där han ansvarat för kunder som Sydsvenskan och Centerpartiet. Han har tidigare arbetat som pressekreterare på Försvarsmakten och som varumärkesansvarig på byrån *tivity.

Klas Oskarsson är Wonderleap & Eights andra rekrytering från The Fan Club den senaste tiden, i höstas rekryterades copywritern Ida Backman från samma byrå.

Rapidus

Marianne Ekdahl, i dag press- och public affairsansvarig på European Spallation Source ESS AB (ESS), tillträder en nyinrättad tjänst som […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Rekordsiffror för skånska hotell

    Det skånska hotellåret 2023 ser ut att överträffa förväntningarna efter en stark höst. Trots lågkonjunktur tror regionens hotellchefer att den positiva trenden fortsätter in i 2024, med Malmö som draglok.

  • Han tar ratten i golvkoncernen

    Golvkoncernen Inarea Group, skapat av investerarnärverket Small Cap Partners, gör en ledningsrokad. Ny vd som ska rigga bolaget för försäljning är Rikard Fransson.

  • Malmö in i nytt globalt nätverk

    På onsdagen fattar Malmös kommunstyrelse beslut om att gå med i det Tokyo-skapade hållbarhetsnätverket G-Nets. Minc ska få 1,2 Mkr för att driva medlemskapet.