måndag 29 april 2024

inloggad som

Nya värvningar på Öresundskomiteen, VA Syd och Wonderleap & Eight

Marianne Ekdahl, i dag press- och public affairsansvarig på European Spallation Source ESS AB (ESS), tillträder en nyinrättad tjänst som kommunikationsstrateg på Öresundskomiteen.

Ekdahl har arbetet på ESS sedan starten 2007 och byggt upp kommunikationsfunktionen från grunden. Tidigare har hon varit politisk rådgivare för den liberala partigruppen i Europaparlamentet, politisk sekreterare för Europaparlamentarikerna Olle Schmidt och EU-kommissionären Cecilia Malmström, samt ledarskribent på bland annat Sydsvenskan och Dagens Nyheter.

Amanda Haux är ny kommunikatör och pedagog på VA Syd. Där ansvarar hon för att ta ett samlat grepp om bolagets pedagogiska verksamhet, och framförallt det pedagogiska material som ska finnas i Hållbarhetshuset, som just nu byggs upp vid Hyllie vattentorn.

Hon arbetade tidigare som utbildningskoordinator på Vattenhallen Science Center, vid LTH. Även där ansvarade Haux för den verksamhet, experiment, aktiviteter och olika stationer, som elever på studiebesök sysselsätts med. Skillnaden i Hållbarhetshuset blir att allt pedagogiskt material ska vara digitalt.

Klas Oskarsson har rekryterats som ny projektledare till byrån Wonderleap & Eight. Han kommer närmast från ett liknande uppdrag på The Fan Club, där han ansvarat för kunder som Sydsvenskan och Centerpartiet. Han har tidigare arbetat som pressekreterare på Försvarsmakten och som varumärkesansvarig på byrån *tivity.

Klas Oskarsson är Wonderleap & Eights andra rekrytering från The Fan Club den senaste tiden, i höstas rekryterades copywritern Ida Backman från samma byrå.

Rapidus

Marianne Ekdahl, i dag press- och public affairsansvarig på European Spallation Source ESS AB (ESS), tillträder en nyinrättad tjänst som […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • ”Vi behöver gasa och bromsa samtidigt”

    Emballageföretaget Boxon i Helsingborg räknar med ett tufft 2024.
    – Vi märker tydligt av lågkonjunkturen, säger vd Fredrik Ståhl som trots det siktar på att dubbla omsättningen på längre sikt.

  • ”Det får vara nog med dödsspiralfinansieringar”

    Nyemissionerna bland små börsbolag står som spön i backen. I många fall handlar det om rena räddningsaktioner. Det vore bättre att avnotera eller likvidera många av dessa bolag. Det säger Oscar Ahlgren, vd för Västra Hamnen Corporate Finance.

  • USA-flytt lyfter Immunovia

    Lundabolaget Immunovia redovisar en kraftigt minskad förlust för årets första kvartal. Flytten över Atlanten och minskad personalstyrka ligger bakom resultatet.

  • Starkt från Alfa Laval

    Alfa Lavals aktie tog ett skutt uppåt när kvartalsrapporten presenterades i förra veckan. Rapidus samlar upp de skånska storbolagsrapporterna.