söndag 28 april 2024

inloggad som

Borgerliga kommuner vinnare i näringslivsrankning

De tio skånska kommuner med bäst företagsklimat är alla borgerligt styrda och har en moderat kommunstyrelseordförande. Det visar en genomgång som Rapidus har gjort av Svenskt Näringslivs årliga rankning.

Det är onekligen blått i toppen på både den nationella och regionala listan över kommunernas företagsklimat. I Skåne är det borgerliga Sjöbo och Perstorp som klättrar mest uppåt. Sjöbo vinner 45 placeringar, till plats 51, medan Perstorp klättrar 59 placeringar till plats 202.

Bäst företagsklimat i Skåne är det fortfarande Vellinge, men i år tappar kommunen ändå tre placeringar och hamnar på en femte plats i landet, efter Solna, Sollentuna, Upplands Väsby och Trosa.

Topp tio i Skåne ser ut som följer, med rankningen inom parentes; Vellinge (5), Ängelholm (8), Höganäs (14), Staffanstorp (16), Helsingborg (23), Kävlinge (32), Hörby (45), Lomma (47), Sjöbo (51), Lund (65). Gemensamt för dessa kommuner är att de har en moderat som kommunstyrelseordförande.

S-ledda Malmö tappar i årets rankning 17 placeringar, och hamnar på en 91:a plats.

Listans bottenplaceringar innehas av två borgerliga kommuner, Simrishamn (244) och Trelleborg (253).

Jennie Lorentsson

De tio skånska kommuner med bäst företagsklimat är alla borgerligt styrda och har en moderat kommunstyrelseordförande. Det visar en genomgång […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.