torsdag 25 april 2024

inloggad som

Konovalenko vänder till vinst

Malmöbyrån Konovalenko har efter ett tungt 2012 lyckats plocka nya nyckelkunder och vända resultatet till vinst. I dagarna knöt byrån ännu en nationell storkund till sig.

Det handlar om campingkedjan First Camp. Konovalenko ska bland annat jobba med aktiviteter utanför den klassiska industrisemestern för att stärka varumärket.

Byrån hade ett trögt 2012 och för första gången sedan starten för 13 år sedan redovisades en förlust, på knappt 400.000 kronor. Förra året lyckades man dock vända skutan, trots att det långa samarbetet med Doro avslutades. Vinsten landade på en halv miljon och byråintäkterna ökade med 35 procent till att återigen ligga runt 10 miljoner.

— En starkt bidragande orsak till vår ökning är bra uppdragsingång från laminatgolvtillverkaren Pergos nya ägare Unilin i Belgien. Vi har haft Pergo i Trelleborg som kund sedan 2007 och arbetar numera direkt med Unilins marknadsavdelning i Belgien, säger vd Mikael Signell till Rapidus.

Under 2014 har Konovalenko utökat både på den digitala sidan och med en ny projektledare. Byrån är nu 13 medarbetare totalt, inberäknat fasta frilansare.

Jennie Lorentsson

Malmöbyrån Konovalenko har efter ett tungt 2012 lyckats plocka nya nyckelkunder och vända resultatet till vinst. I dagarna knöt byrån […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Här är Årets Rapidusföretag

    På tisdagskvällen ställde Rapidus och Vinge till med fest när Årets Rapidusföretag och Årets Friskt Vågat skulle koras för 23:e året i rad.

  • Spelet bakom Academedia-affären 

    I början av året ville Mellby Gård sälja sitt innehav i friskolejätten Academedia till mångmiljardären Roger Akelius. Men efter massiv kritik drog sig Mellby Gård ur affären. Mellby Gårds vd Johan Andersson ger Rapidus en exklusiv inblick i vad som egentligen hände.

  • Positivt i skånska rapporter

    Beijer Ref levererar en rökare i krysset, medan fastighetsbolagens nedskrivningar verkar ha tagit slut. Det är huvudpunkterna i dagens rapporter från de stora skånska börsbolagen.