onsdag 8 maj 2024

inloggad som

Lundaveteraner satsar på digitalt jobbsökande

Philip Stankovski, Frode Thorsén från Mobile Heights och Ideon Innovations tidigare vd Patrik Andersson är några av de inblandade i nykläckta Auranest. Just nu betatestas Lundabolagets mjukvara som automatiskt sprider jobbsökandes profiler till hundratals databaser och rekryteringssajter.

Mjukvaran ska göra användaren synlig för betydligt fler potentiella arbetsgivare, samtidigt som administrationen av olika profiler och användarkonton förenklas för individen. Pengarna räknar Auranest med att få in genom prenumerationsintäkter, men avgiften ska vara billig nog för att locka även de som inte behöver ett nytt jobb på momangen.

Philip_stankovski— Målgruppen är inte primärt arbetslösa, utan de som aktivt eller passivt letar efter nytt jobb. Du ska vilja gå med för att inte missa några möjligheter, säger vd Philip Stankovski.

Han räknar med lansering till sommaren.

Utöver mindre poster för några av de anställda ägs Auranest via investeringsbolaget Paxx Media av de tre grundarna Frode Thorsén, Alexander Liljengård och Philip Stankovski, med ett förflutet på Øresund IT och Cluster55. Finanschef i Auranest är Patrik Andersson, tidigare vd på Ideon Innovation och Lundabolaget Bioprocess Control.

Auranest har tio medarbetare vid kontoren i Lund och San Francisco. Planen är att fördubbla personalstyrkan under året och bolaget är en av utställarna på morgondagens rekryteringsmässa på Ideon för IT-personal. Men då måste en pågående finansieringsrunda gå i lås.

— Vi är i diskussioner med riskkapitalfonder och mediekoncerner, säger Philip Stankovski utan att vilja ge några fler detaljer.

Erik Olausson

Philip Stankovski, Frode Thorsén från Mobile Heights och Ideon Innovations tidigare vd Patrik Andersson är några av de inblandade i […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon ska rädda Veg of Lund

    Oatly-veteranen Helene Nielsen har tagit över som vd för Veg of Lund med potatisdrycken Dug. Nu är det vinna eller försvinna efter flera år av stigande förluster.

  • Robotar från Lund vill in i e-handeln

    Cognibotics försäljning av robotautomation accelererar. Efter en ökning med över 30 procent flera år i rad har Lundabolaget nu säkrat sitt största kundavtal hittills.

  • Camurus lyfter på rapport

    Lunds läkemedelsstjärna Camurus ökar på sista raden i dagens rapport för årets första kvartal. Samtidigt upprepar det Lundabaserade läkemedelsbolaget sina finansiella utsikter för helåret.