tisdag 5 december 2023

inloggad som

DecidoKompetensor tar över nischkonsult i Kristianstad

IT-bolaget DecidoKompetensor köper upp affärssystemexperten Åhus Studiodata. Med i affären följer sex anställda och ett trettiotal kunder, däribland Stiga Sports och verkstadsföretaget Haki.

DecidoKompetensor har i dag kontor i Malmö och Helsingborg, och får genom förvärvet också filial i Kristianstad. Bolaget blir totalt över 80 konsulter, inriktade på affärssystemen Microsoft Dynamics NAV, Microsoft Dynamics AX samt IBM-plattformarna Bison och PRMS. Åhus Studiodata har primärt sysslat med AX.

— Vi har under tre års tid satsat hårt på AX. I dag är vi 20 konsulter på området och detta köp stärker oss ytterligare, säger vd Håkan Walberg till Rapidus.

Förvärvet betalas kontant, men hur stor prislappen är vill Walberg inte kommentera. Säljare är i alla fall personalen på Åhus Studiodata, som i fjol omsatte 12 miljoner kronor.

DecidoKompetensor omsatte 85 miljoner i fjol, en ökning med nära tjugo procent från 2012. Bland kunderna märks Sysav och Procurator. Håkan Walberg menar att investeringsviljan börjat återvända ute på marknaden.

— Det kom en ljusning under hösten och har lossnat rejält i år. Vi har många förfrågningar och det känns som att företagen är ute och tittar på investeringar i nya system.

Ser du en fortsatt konsolidering på marknaden och fler förvärv för er del?

— Det är inte lätt att hitta fler förvärv här i Skåne, utan då måste man gå uppåt landet. Vi växer istället organiskt, bland annat genom ett traineeprogram där vi i år anställt tre personer, säger Håkan Walberg.

DecidoKompetensor bildades 2010 genom fusionen mellan Decido i Helsingborg och Kompetensor i Malmö. Bolaget ägs till största delen av den egna personalen.

Kristian Svensson

IT-bolaget DecidoKompetensor köper upp affärssystemexperten Åhus Studiodata. Med i affären följer sex anställda och ett trettiotal kunder, däribland Stiga Sports […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Rekordsiffror för skånska hotell

    Det skånska hotellåret 2023 ser ut att överträffa förväntningarna efter en stark höst. Trots lågkonjunktur tror regionens hotellchefer att den positiva trenden fortsätter in i 2024, med Malmö som draglok.

  • Han tar ratten i golvkoncernen

    Golvkoncernen Inarea Group, skapat av investerarnärverket Small Cap Partners, gör en ledningsrokad. Ny vd som ska rigga bolaget för försäljning är Rikard Fransson.

  • Malmö in i nytt globalt nätverk

    På onsdagen fattar Malmös kommunstyrelse beslut om att gå med i det Tokyo-skapade hållbarhetsnätverket G-Nets. Minc ska få 1,2 Mkr för att driva medlemskapet.