fredag 10 maj 2024

inloggad som

DecidoKompetensor tar över nischkonsult i Kristianstad

IT-bolaget DecidoKompetensor köper upp affärssystemexperten Åhus Studiodata. Med i affären följer sex anställda och ett trettiotal kunder, däribland Stiga Sports och verkstadsföretaget Haki.

DecidoKompetensor har i dag kontor i Malmö och Helsingborg, och får genom förvärvet också filial i Kristianstad. Bolaget blir totalt över 80 konsulter, inriktade på affärssystemen Microsoft Dynamics NAV, Microsoft Dynamics AX samt IBM-plattformarna Bison och PRMS. Åhus Studiodata har primärt sysslat med AX.

— Vi har under tre års tid satsat hårt på AX. I dag är vi 20 konsulter på området och detta köp stärker oss ytterligare, säger vd Håkan Walberg till Rapidus.

Förvärvet betalas kontant, men hur stor prislappen är vill Walberg inte kommentera. Säljare är i alla fall personalen på Åhus Studiodata, som i fjol omsatte 12 miljoner kronor.

DecidoKompetensor omsatte 85 miljoner i fjol, en ökning med nära tjugo procent från 2012. Bland kunderna märks Sysav och Procurator. Håkan Walberg menar att investeringsviljan börjat återvända ute på marknaden.

— Det kom en ljusning under hösten och har lossnat rejält i år. Vi har många förfrågningar och det känns som att företagen är ute och tittar på investeringar i nya system.

Ser du en fortsatt konsolidering på marknaden och fler förvärv för er del?

— Det är inte lätt att hitta fler förvärv här i Skåne, utan då måste man gå uppåt landet. Vi växer istället organiskt, bland annat genom ett traineeprogram där vi i år anställt tre personer, säger Håkan Walberg.

DecidoKompetensor bildades 2010 genom fusionen mellan Decido i Helsingborg och Kompetensor i Malmö. Bolaget ägs till största delen av den egna personalen.

Kristian Svensson

IT-bolaget DecidoKompetensor köper upp affärssystemexperten Åhus Studiodata. Med i affären följer sex anställda och ett trettiotal kunder, däribland Stiga Sports […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Explosiv marknad i Lejonkulan

    Cirka 30 procent av Ukrainas yta sägs vara kontaminerad med landminor och odetonerad ammunition, som i dagens takt skulle ta hundratals år att röja. Malmöbolaget EO Dynamics utvecklar AR-teknik för att öka tempot på den internationella minröjningen