torsdag 18 juli 2024

inloggad som

DecidoKompetensor tar över nischkonsult i Kristianstad

IT-bolaget DecidoKompetensor köper upp affärssystemexperten Åhus Studiodata. Med i affären följer sex anställda och ett trettiotal kunder, däribland Stiga Sports och verkstadsföretaget Haki.

DecidoKompetensor har i dag kontor i Malmö och Helsingborg, och får genom förvärvet också filial i Kristianstad. Bolaget blir totalt över 80 konsulter, inriktade på affärssystemen Microsoft Dynamics NAV, Microsoft Dynamics AX samt IBM-plattformarna Bison och PRMS. Åhus Studiodata har primärt sysslat med AX.

— Vi har under tre års tid satsat hårt på AX. I dag är vi 20 konsulter på området och detta köp stärker oss ytterligare, säger vd Håkan Walberg till Rapidus.

Förvärvet betalas kontant, men hur stor prislappen är vill Walberg inte kommentera. Säljare är i alla fall personalen på Åhus Studiodata, som i fjol omsatte 12 miljoner kronor.

DecidoKompetensor omsatte 85 miljoner i fjol, en ökning med nära tjugo procent från 2012. Bland kunderna märks Sysav och Procurator. Håkan Walberg menar att investeringsviljan börjat återvända ute på marknaden.

— Det kom en ljusning under hösten och har lossnat rejält i år. Vi har många förfrågningar och det känns som att företagen är ute och tittar på investeringar i nya system.

Ser du en fortsatt konsolidering på marknaden och fler förvärv för er del?

— Det är inte lätt att hitta fler förvärv här i Skåne, utan då måste man gå uppåt landet. Vi växer istället organiskt, bland annat genom ett traineeprogram där vi i år anställt tre personer, säger Håkan Walberg.

DecidoKompetensor bildades 2010 genom fusionen mellan Decido i Helsingborg och Kompetensor i Malmö. Bolaget ägs till största delen av den egna personalen.

Kristian Svensson

IT-bolaget DecidoKompetensor köper upp affärssystemexperten Åhus Studiodata. Med i affären följer sex anställda och ett trettiotal kunder, däribland Stiga Sports […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • Kvinnor i Lejonkulan

  Rapidus podd Lejonkulan har träffat en lång rad driftiga kvinnliga entreprenörer, och då handlar det om intim hälsa, njutning och relationer. Passa på att lyssna när programledare Jan Dahlqvist tar tempen på deras affärsidéer.

 • Ung börs-vd med miljardmål

  Konsultbolaget Solid X vd Filip Alexanderson är en av Sveriges yngsta börs-vd:ar. Han har kammat hem flera utmärkelser för sitt entreprenörskap. Siktet är nu inställt på att tiofaldiga omsättningen till 1 miljard kronor. Här förklarar han hur det ska gå till.

 • Inwido ser ljusning

  Fönsterbolaget Inwido i Malmö levererar en kvartalsrapport som antyder att det värsta kan vara över på bygg- och renoveringsmarknaden. Orderboken växte organiskt med 10 procent i andra kvartalet. Aktien steg tvåsiffrigt på rapporten.

 • Hänt i vecka 28

  Kvartalsrapporter har dominerat veckans nyhetsflöde från de skånska börsbolagen. Det är en blandad kompott med konjunkturmässigt motstridiga signaler som framträder. En rapport som gav aktielyft var Careiums, med vd Christian Walén.


 • Ung börs-vd med miljardmål

  Konsultbolaget Solid X vd Filip Alexanderson är en av Sveriges yngsta börs-vd:ar. Han har kammat hem flera utmärkelser för sitt entreprenörskap. Siktet är nu inställt på att tiofaldiga omsättningen till 1 miljard kronor. Här förklarar han hur det ska gå till.

 • Skönsång mot cyberbrott 

  Sommaren innebär en ökad risk för bedrägerier, nätfiske och bluffakturor. För att uppmärksamma detta har Vegakören från S:t Johanneskyrkan och cybersäkerhetsbolaget Vigili skrivit om en klassisk sommarsång för att öka medvetenheten om riskerna. 

 • Youcruit i konkurs

  Malmöbolaget Youcruit har försatts i konkurs och huvudägarna i Volito-familjen Granlund förlorar mer än 40 miljoner kronor. Men bolagets rekryteringstjänst för lastbilschaufförer har köpts loss från konkursboet av en tidigare minoritetsägare.

 • Ny IT-konsult utmanar i Skåne

  Skånska IT- och teknikkonsulter får se upp. Nu kommer en konkurrent i form av det norskgrundade Tech Seed som etablerar sig i Malmö. Åsa Melvanius är härförare i det skånska korståget.

 • Precise toppvärvar från Lime

  Efter lyckade kostnadsbesparingar värvar Precise Biometrics en ny finanschef i ekonomiprofilen Maria Wester. Hon har tidigare haft samma roll på Min Doktor och lämnar i sommar Lime Technologies.

 • Great IT på förvärvsjakt

  Med ny vd och uppskruvade tillväxtmål söker Great IT efter bolag att sluka. IT-koncernen vill omsätta 1 miljard kronor inom fem år.

 • Danir ger sig in i fintechbranschen

  Sigma Connectivity, som ingår i den familjeägda bolagsgruppen Danir, är mest känt för produktutveckling. Men nu startar bolaget en renodlad konsultverksamhet med inriktning på fintech.

 • De tar bank-ID ut i världen

  Skaparna av vårt svenska bank-ID vill föra ut lösningen globalt. Malmöbolaget Covr Security lanserar nu sitt ID-system i Bangkok Bank i Thailand. Men vägen dit har varit lång och bolagets omsättning är fortfarande blygsam.

 • Handiscover i konkurs

  Malmöbolaget Handiscovers finansieringsplan sprack i sista stund. Nu är bolaget försatt i konkurs och det är oklart om tjänsten kommer att leva vidare.

 • Cybersäkerhet snabbast växande IT-marknaden

  Det finns stora pengar att hämta för den som kan cybersäkerhet. Rapidus har pratat med några skånska bolag som vill växa på den stekheta marknaden.