lördag 27 april 2024

inloggad som

Midway säljer av industrifastighet

Börsnoterade Midway Holding fortsätter städa i portföljen. Nu säljer koncernen av en industrifastighet i Hjärup där dotterbolagen Lundgren Machinery och Fas Converting Machinery suttit.

Som Rapidus kunde berätta i februari gör Lundgren Machinery en radikal nedskärning efter att största kundkontraktet gått förlorat. Lundgren sysslar med förpackningsmaskiner åt bland annat livsmedelssektorn. Personalstyrkan dras ner från 60 till 15 anställda.

I samband med detta gör sig företaget av med en fastighet på Ynglingavägen i Hjärup, med ett taxerat värde på knappt 13 miljoner kronor. Catella är anlitat för försäljningen av den 3.750 kvadratmeter stora byggnaden.

Peter Svensson— När vi nu reducerar verksamheten har vi inte behov av en så stor fastighet, säger Midways vd Peter Svensson till Rapidus.

I huset sitter också dotterbolaget Fas Converting Machinery som sysslar med produktionsutrustning för tillverkning av plastpåsar. Även Fas genomgår vissa förändringar då vd Örjan Magnusson nyligen gått i pension och ersätts av ekonomichefen Mats Larsson.

Finansmannen Sten K Johnson knoppade av Midway Holding från Skåne-Gripen i slutet av åttiotalet. I dag omfattar det Malmöbaserade konglomeratet 16 bolag. 2013 omsatte verksamheten 2,4 miljarder kronor men visade en förlust på 16 miljoner.

Midway håller på att stöpas om med målet att minska antalet dotterbolag. Koncernen har senaste åren tappat i soliditet och vill nu ta in 98 miljoner kronor från ägarna för att genomföra planerna och minska sin skuldsättning. Årsstämman väntas klubba ett konvertibellån den 23 april, då också rapporten för första kvartalet släpps.

— På sikt kommer vi att sälja av portföljbolag, säger Peter Svensson.

Fastigheten som avyttras köptes av Lundgren Machinery 1994 för 3,8 miljoner kronor men har efterhand byggts till. Företagets kvarvarande anställda flyttar till en intilliggande byggnad, medan det ännu inte är klart var Fas Converting Machinery ska sitta.

Kristian Svensson

Börsnoterade Midway Holding fortsätter städa i portföljen. Nu säljer koncernen av en industrifastighet i Hjärup där dotterbolagen Lundgren Machinery och […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.