fredag 26 april 2024

inloggad som

Branschförening vill bygga skånskt spelhus

20 regionala spelbolag, från dominanten Massive Entertainment till uppstickarna Simogo och Mediocre, har gått med i den sydsvenska branschförening som grundades i höstas. Ett av de uttalade målen är att samla de skånska spelbolagen i ett eget hus.

Martin Walfisz och Sten Selander, initiativtagare till föreningen som i dagsläget går under arbetsnamnet Game City, uppger för Rapidus att de redan börjat sondera terrängen med olika byggbolag.

— Långsiktigt vill vi ha ett fysiskt hus, ingen tvekan. Det var uppenbart från medlemmarna när vi bildade föreningen att många är intresserade av att sitta tillsammans i ett hus, säger Martin Walfisz som med grundandet av Massive Entertainment och Planeto i bagaget är en av veteranerna i Skånes spelindustri.

De planerna ligger dock några år i framtiden. Närmare på agendan står en grundlig kartläggning av spelindustrin i Skåne och Blekinge som ska vara färdig i tid till Nordic Game-konferensen i maj.

sten_selander— Massive Entertainment börjar närma sig 300 anställda och Mediocre har fått mer än 25 miljoner nedladdningar på sitt spel Smash Hit på en månad. Vi vill se vad det betyder för regionen exempelvis i form av skatteintäkter, säger Sten Selander, till vardags affärsutvecklingschef på Media Evolution.

Utöver ordföranden Martin Walfisz har Emma Mellander från Tarsier Studios tagit plats i föreningens styrelse tillsammans med Massives vd David Polfeldt, Karin Ryding från Ozma, spelutbildningen The Game Assemblys ledare Anne-Sofie Sydow och Tarsiers tidigare Malmöchef Peter Lübeck.

Erik Olausson

20 regionala spelbolag, från dominanten Massive Entertainment till uppstickarna Simogo och Mediocre, har gått med i den sydsvenska branschförening som […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så mycket tjänade skånska börs-vd:ar 2023

    Peter Nilsson, vd för Trelleborg, var Skånes bäst betalda börs-vd 2023. Men ytterligare tolv vd:ar tjänade över 10 Mkr. Rapidus har listan över Skånes bäst betalda börs-vd:ar. Så här mycket tjänade de under 2023.

  • Fetast plånbok vinner

    Efter en tolfteplats av fjorton i SHL måste något göras med hockeylaget Malmö Redhwaks. I brist på kommunalt stöd behövs det nya och kreativa samarbeten med näringslivet.

  • Blandad kompott i rapportfloden

    Fortsatt svag efterfrågan medan kostnadsjakt i bolagen putsar resultaten. Det är den trend som går att utläsa ur de skånska börsbolagens rapporter för det första kvartalet, även om bilden är mycket blandad. Vi sammanfattar mer än ett dussin färska skånska rapporter.