tisdag 5 december 2023

inloggad som

Branschförening vill bygga skånskt spelhus

20 regionala spelbolag, från dominanten Massive Entertainment till uppstickarna Simogo och Mediocre, har gått med i den sydsvenska branschförening som grundades i höstas. Ett av de uttalade målen är att samla de skånska spelbolagen i ett eget hus.

Martin Walfisz och Sten Selander, initiativtagare till föreningen som i dagsläget går under arbetsnamnet Game City, uppger för Rapidus att de redan börjat sondera terrängen med olika byggbolag.

— Långsiktigt vill vi ha ett fysiskt hus, ingen tvekan. Det var uppenbart från medlemmarna när vi bildade föreningen att många är intresserade av att sitta tillsammans i ett hus, säger Martin Walfisz som med grundandet av Massive Entertainment och Planeto i bagaget är en av veteranerna i Skånes spelindustri.

De planerna ligger dock några år i framtiden. Närmare på agendan står en grundlig kartläggning av spelindustrin i Skåne och Blekinge som ska vara färdig i tid till Nordic Game-konferensen i maj.

sten_selander— Massive Entertainment börjar närma sig 300 anställda och Mediocre har fått mer än 25 miljoner nedladdningar på sitt spel Smash Hit på en månad. Vi vill se vad det betyder för regionen exempelvis i form av skatteintäkter, säger Sten Selander, till vardags affärsutvecklingschef på Media Evolution.

Utöver ordföranden Martin Walfisz har Emma Mellander från Tarsier Studios tagit plats i föreningens styrelse tillsammans med Massives vd David Polfeldt, Karin Ryding från Ozma, spelutbildningen The Game Assemblys ledare Anne-Sofie Sydow och Tarsiers tidigare Malmöchef Peter Lübeck.

Erik Olausson

20 regionala spelbolag, från dominanten Massive Entertainment till uppstickarna Simogo och Mediocre, har gått med i den sydsvenska branschförening som […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Rekordsiffror för skånska hotell

    Det skånska hotellåret 2023 ser ut att överträffa förväntningarna efter en stark höst. Trots lågkonjunktur tror regionens hotellchefer att den positiva trenden fortsätter in i 2024, med Malmö som draglok.

  • Han tar ratten i golvkoncernen

    Golvkoncernen Inarea Group, skapat av investerarnärverket Small Cap Partners, gör en ledningsrokad. Ny vd som ska rigga bolaget för försäljning är Rikard Fransson.

  • Malmö in i nytt globalt nätverk

    På onsdagen fattar Malmös kommunstyrelse beslut om att gå med i det Tokyo-skapade hållbarhetsnätverket G-Nets. Minc ska få 1,2 Mkr för att driva medlemskapet.