fredag 17 maj 2024

inloggad som

Sveafastigheter avvecklar Skånekontor

Stockholmsbaserade fastighetsbolaget Sveafastigheter avvecklar sitt enmanskontor i Malmö. Med Sveafastigheters tredje fond gjorde bolaget ett intåg på den danska marknaden där investeringarna till stora delar sköttes från Skåne. Men med den sista nyinvesteringen genomförd stängs nu Malmökontoret tills vidare.

Sveafastigheters tredje fond på 317 miljoner euro öppnades 2010. Genom tre danska förvärv har fonden köpt fastigheter i Köpenhamn och Ålborg till ett värde på 600 miljoner danska kronor, vilket gör investeringen till en av de största portföljerna i tredje fonden.

mikael_pehrsson— Vi har köpt uthyrda ägarlägenheter som vi sedan sålt av när de blivit lediga. Hittills har våra danska investeringar varit en väldigt bra affär, då värdet på ägarlägenheterna generellt gått upp och fått draghjälp av återhämtningen på fastighetsmarknaden, säger Mikael Pehrsson, senior associate på Sveafastigheter.

Från Malmö har Per Erlandsson arbetat med de danska investeringarna. Han lämnar nu bolaget. Huruvida det blir fler investeringar över Sundet i en eventuell fjärde fond är inte bestämt i dagsläget, men Danmark är en prioriterad marknad.

— Jag tittar mycket på danska fastigheter, men var vi investerar bestäms när vi har en fjärde fond, eller annan finansiell struktur på plats. Ambitionen är att göra ytterligare förvärv i Danmark, säger Mikael Pehrsson till Rapidus.

Joel Lyth

Stockholmsbaserade fastighetsbolaget Sveafastigheter avvecklar sitt enmanskontor i Malmö. Med Sveafastigheters tredje fond gjorde bolaget ett intåg på den danska marknaden […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad