tisdag 25 juni 2024

inloggad som

Volito charmar Google med Malmöteknik

Är man inte bäst i världen kan man i alla fall vara bäst på hemmaplan. Nybakade Malmöbolaget Modifinder har växt till tio anställda på att hjälpa kunder som Malmö Folkhögskola och fastighetsbolaget Volito hamna högt i träfflistan vid lokala sökningar på Google.

För ett lokalt byggbolag ger det nämligen bättre valuta för pengarna att försöka hamna högt vid sökningar på ”Byggfirma Malmö” än vid sökning på bara ”Byggfirma”, menar Måns Gullberg, en av tre grundare till Modifinder. Inte bara för att konkurrensen om träfflistan blir mindre.

— Andelen som klickar sig vidare och faktiskt blir kunder är högre vid lokala sökningar, säger Måns Gullberg.

Han ansvarar för teknikutvecklingen på Modifinder och är bror med Jim Westergren, som är något av en kändis i branschen efter att ha kommit två i en världsomspännande tävling i sökmotoroptimering 2006. Det är Jim Westergrens webbpubliceringssystem som utgör basen i Modifinders verksamhet.

Sedan starten i somras har Modifinder successivt ökat personalstyrkan till ett tiotal anställda. Omsättningen fram till december landade på 820.000 kronor, i år räknar vd Jens Ettwein med att omsätta 6-8 miljoner. Målgruppen är bred, kundlistan inkluderar allt från Malmöbaserade industrikonglomeratet Volitos fastighetsbolag till ett par folkhögskolor och snickerigrossisten Abi Trä i Göteborg.

Modifinder ägs av de tre grundarna Måns Gullberg, Jens Ettewein och Jerry Ettewein. Att ta in externt kapital har ännu inte blivit aktuellt, uppger Jens Ettewein.

Erik Olausson

Är man inte bäst i världen kan man i alla fall vara bäst på hemmaplan. Nybakade Malmöbolaget Modifinder har växt […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon sätter 1 miljard i rullning

    Det tog ett år, men nu har klimatinvesteringsfonden Pale Blue Dot börjat investera i sin andra fond. 1 miljard kronor väntar på att finna rätt adresser i hela världen i form av såddkapital till startups som jobbar klimatsmart. Heidi Lindvall, partner och en av fondens grundare, berättar för Rapidus.

  • Miljardavtalet sprack

    Bioteknikföretaget Aqilions samarbetsavtal med läkemedelsjätten Merck avslutas. Av avtalet som hade potential att ge Aqilion 10 miljarder kronor, blir alltså intet.


  • Skönsång mot cyberbrott 

    Sommaren innebär en ökad risk för bedrägerier, nätfiske och bluffakturor. För att uppmärksamma detta har Vegakören från S:t Johanneskyrkan och cybersäkerhetsbolaget Vigili skrivit om en klassisk sommarsång för att öka medvetenheten om riskerna. 

  • Tunga skånska portföljer

    Nästan 50 miljarder kronor finns i åtta av Skånes största aktieportföljer. Rapidus har tagit en titt på några av de skånska familjernas och stiftelsernas innehav. Gissa vilka som är störst!

  • Youcruit i konkurs

    Malmöbolaget Youcruit har försatts i konkurs och huvudägarna i Volito-familjen Granlund förlorar mer än 40 miljoner kronor. Men bolagets rekryteringstjänst för lastbilschaufförer har köpts loss från konkursboet av en tidigare minoritetsägare.

  • Ny IT-konsult utmanar i Skåne

    Skånska IT- och teknikkonsulter får se upp. Nu kommer en konkurrent i form av det norskgrundade Tech Seed som etablerar sig i Malmö. Åsa Melvanius är härförare i det skånska korståget.

  • Precise toppvärvar från Lime

    Efter lyckade kostnadsbesparingar värvar Precise Biometrics en ny finanschef i ekonomiprofilen Maria Wester. Hon har tidigare haft samma roll på Min Doktor och lämnar i sommar Lime Technologies.

  • Great IT på förvärvsjakt

    Med ny vd och uppskruvade tillväxtmål söker Great IT efter bolag att sluka. IT-koncernen vill omsätta 1 miljard kronor inom fem år.

  • Danir ger sig in i fintechbranschen

    Sigma Connectivity, som ingår i den familjeägda bolagsgruppen Danir, är mest känt för produktutveckling. Men nu startar bolaget en renodlad konsultverksamhet med inriktning på fintech.

  • De tar bank-ID ut i världen

    Skaparna av vårt svenska bank-ID vill föra ut lösningen globalt. Malmöbolaget Covr Security lanserar nu sitt ID-system i Bangkok Bank i Thailand. Men vägen dit har varit lång och bolagets omsättning är fortfarande blygsam.

  • Handiscover i konkurs

    Malmöbolaget Handiscovers finansieringsplan sprack i sista stund. Nu är bolaget försatt i konkurs och det är oklart om tjänsten kommer att leva vidare.

  • Cybersäkerhet snabbast växande IT-marknaden

    Det finns stora pengar att hämta för den som kan cybersäkerhet. Rapidus har pratat med några skånska bolag som vill växa på den stekheta marknaden.