fredag 17 maj 2024

inloggad som

… men bygger vidare på konkurrenten

Rapidus har tidigare rapporterat om Sigmas nya dotterbolag Sigma Industry South, en direkt konkurrent till ÅF som inom kort ska sysselsätta 200 personer i södra Sverige. Men det slutar inte där, inräknat ytterligare två nya dotterbolag baserade i Göteborg och Stockholm ska Sigmas industridivision enligt planen anställa 1.000 teknikkonsulter de närmaste åren.

Lundabaserade Sigma Industry South leds av Epsilons tidigare vice vd Lars-Johan Ahlqvist. Även Sigma Industry East/North, med bas i Stockholm, får en Epsilon-veteran vid rodret i form av Erik Freese, tidigare regionchef för mellersta och norra Sverige inom energiteknik på Epsilon. I Göteborg blir det Jens Wickström, med en bakgrund från bland annat Xdin, som blir vd för Sigma Industry West.

Sigma Industry kommer vara inriktat på bland annat el, automation och mekaniska konstruktioner, områden som även tillhör börsnoterade ÅF:s verksamhetsfält. Men risken för att indirekt reducera tilläggsköpeskillingen i Epsilon-affären var ingen faktor i beslutet att ta upp konkurrensen med ÅF, menar Dan Olofsson.

— Nej, det kommer alltid finnas konkurrerande bolag. Och vi har precis startat så den effekten blir marginell, säger han.

Erik Olausson

Rapidus har tidigare rapporterat om Sigmas nya dotterbolag Sigma Industry South, en direkt konkurrent till ÅF som inom kort ska […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad