fredag 26 april 2024

inloggad som

Skånska affärsmän köper bolag av Sjätte AP-fonden

Halmstadsbolaget Holmbergs Childsafety, med 250 anställda, har fått nya ägare. Bland köparna syns Malmöbaserade Hilding Anders tidigare vd Anders Pettersson och nuvarande vice vd Roland Schylit.

Holmbergs Childsafety utvecklar och säljer säkerhetssystem för bilbarnstolar. Huvudkontoret finns i Halmstad där verksamheten sysselsätter sju anställda. Resterande delar av personalstyrkan på 250 anställda finns på kontoren i Litauen och Kina. I fjol låg omsättningen på runt 160 miljoner kronor.

Bolaget ingick tidigare i Gnosjögruppen tillsammans med Gnotec, också det en underleverantör till bilindustrin.

— Holmbergs Childsafety är ett relativt litet bolag och sedan 2011 har vi en strategi att fokusera på våra större innehav. Det är bakgrunden till försäljningen, säger Sjätte AP-fondens kommunikationschef Ulf Lindqvist.

Förutom Anders Pettersson och Roland Schylit ingår NVS Installations tidigare finanschef Mikael Hägg, Frans Boch, med ett förflutet på EQT Partners och Aros Securities, samt Holmbergs nuvarande vd Anders Sandell, i den nya ägarkretsen.

— Inom vår nisch har vi en marknadsandel på 30 procent och framöver tror vi mycket på tillväxt på den kinesiska marknaden där det har börjat komma krav på att barn ska använda bilbarnstol med bälte. Sedan kommer vi titta på tilläggsförvärv på produkter som kan passa in med vårt nuvarande sortiment, säger Anders Sandell till Rapidus.

Ingen av de inblandade vill nämna någon köpeskilling i affären.

Joel Lyth

Halmstadsbolaget Holmbergs Childsafety, med 250 anställda, har fått nya ägare. Bland köparna syns Malmöbaserade Hilding Anders tidigare vd Anders Pettersson […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.