onsdag 15 maj 2024

inloggad som

Almi startar mentorprogram för unga skåningar

|  ,
|  ,

Tio unga företagare från Skåne har blivit utvalda till Almis första mentorprogram specifikt riktat till unga entreprenörer. I hela landet deltar 120 företagare och totalt satsar regeringen sju miljoner kronor.

Det ettåriga programmet ska hjälpa entreprenörerna att ta sitt företagande till en ny nivå. Varje entreprenör får en erfaren mentor och ett stipendium på 10.000 kronor för utbildning inom styrelsearbete.

Almi hittade runt 700 skånska företagare som uppfyllde kriterierna, vilka bland annat var att personerna ska vara högst 30 år gamla, ha företag med uttalad tillväxtpotential och en omsättning senaste året på minst två miljoner kronor.

Andelen kvinnliga entreprenörer som kallades till en första intervju var tio procent — en siffra som minskade till noll i slutomgången.

— Vi önskar naturligtvis att några kvinnliga företagare var med i programmet. Men det var ingen av de tillfrågade som slutligen valde att tacka ja, säger Annette Lundfall som är mentorhandledare vid Almi Skåne.

Annette Lundfall är nöjd med spännvidden hos företagen när det gäller olika branscher: det är framförallt serviceföretag inom bland annat webbdesign, rörläggning och äldrevård. Bland de skånska deltagarna finns Jens Grip, vd för webbyrån Odd Hill i Malmö.

Elisabet Ottosson

Tio unga företagare från Skåne har blivit utvalda till Almis första mentorprogram specifikt riktat till unga entreprenörer. I hela landet […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad